بعضی از لوازم در منازل، سازمانها، مدارس، رستورانها، بیمارستان و مکانهای مختلف ثابت و در یک مکان مشخص قرار میگیرند؛ اما یک سری از لوازم باید متحرک باشند و از یک نقطه به نقطه ای دیگر حرکت کنند. شاید همین موضوع برای شما نیز اتفاق افتاده باشد و به این موارد فکر کرده باشید، چاره کار استفاده از پایه و چرخ های مناسب است که در ثابت نگهداشتن یا حرکت روان لوازم مختلف از قبیل میز، صندلی، میز سرو، تخت و... استفاده میشوند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با انواع چرخ گردان و ثابت اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهیم و به نحوه نصب و استفاده از آنها اشاره کنیم.
همان طور که در بخش قبلی ذکر شد حرکت دادن میز، صندلی، تخت و... در مکان های مختلفی از قبیل بیمارستان، مدارس، منازل و ادارههای مختلف بسیار ضروری و مهم میباشد و برای این حرکت دادن باید از ابزار مناسبی استفاده نمود. کاربرد اصلی چرخ ایجاد توانایی حرکت کردن روان از یک نقطه به نقطه دیگر است و این توانایی در مدلهای مختلف چرخ، متفاوت میباشد. از چرخ برای میزهای سرو و پایه بعضی کابینت ها نیز استفاده میشود که به قصد قرار گرفتن در یک نقطه ثابت تولید نشدهاند. لازم به ذکر است که در زمان انتخاب چرخ باید شرایط مکانی را در نظر گرفت و نکاتی همچون تمیز بودن سطح، رطوبت و دمای مکان مورد نظر، جنس سطح، متناسب بودن ظرفیت چرخ با وزن جسم و فرد مورد نظر را مورد توجه قرار داد. همان طور که گفتیم چرخ در مدلهای مختلفی تولید میشوند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
چرخ ثابت
چرخ گردان
چرخ ثابت
چرخ ثابت یک مدل از انواع چرخ میباشد که در ساخت آن از یک قاب استفاده شده است که یک چرخ را در آن جای دادهاند. چرخ ثابت به شکلی طراحی شده است که فقط امکان حرکت در یک خط مستقیم را دارد.
چرخ گردان علاوه بر شباهتی که با چرخ ثابت دارد، دارای یک لولا میباشد که حرکت وچرخش آن را حول محور قائم ممکن میسازد. علاوه بر این با توجه به ساچمه هایی که در چرخ گردان تعبیه شده است امکان حرکت 360 درجه نیز برای این مدل چرخ فراهم شده است. به طور کلی مکانیزم و ساختار چرخ گردان به این صورت است که در جهات محتلف جلو، عقب، چپ، راست و .... میتوانند حرکت کنند. چرخ گردان در مدل های مختلف با قابلیت های متفاوت تولید میشود که به شرح زیر می باشد:
چرخ گردان قفل دار
چرخ گردان ساده
چرخ گردان توکار
چرخ گردان قفل دار
چرخ قفل دار یا ترمز دار جزء کاربردی ترین چرخ های گردان محسوب میشود. از چرخ گردان قفل دار برای تخت بیمارستان، صندلی اداری، میزهای آموزشی و مواردی از این قبیل استفاده میشود. ویژگی اصلی چرخ گردان قفل دار این مورد است که در هر نقطه ای که مد نظرتان باشد به راحتی میتوانید با کمک ترمز تعبیه شده در آن، چرخ را از حرکت باز نگه دارید.
چرخ گردان ساده همانطور که از نامش مشخص است جزء مدلهای ابتدایی انواع چرخ گردان میباشد. از چرخ گردان ساده در مواردی که نیاز نیست در مکانهای مختلف میز، تخت، صندلی و... را که با سرعت بیشتری نسبت به حالت عادی در حرکت هستند باز نگه داشت، استفاده میشود.
یک نمونه دیگر از انواع چرخ گردان، مدل توکار آن باشد. چرخ گردان توکار نیز به دلیل تاثیر در شکل ظاهری یک مورد پرطرفدار است. توضیح ساده از این نوع چرخ گردان این مورد است که چرخ گردان توکار با ابزارهای مناسب در دل کار که از جنس پلاستیک یا ام دی اف میباشند قرار میگیرد و در ظاهر کار نمایان نیست.
اجزای چرخ ثابت و گردان
پایه چرخ
چنگالی چرخ
یاتاقان چرخ
پیچ و مهره
چرخ
پایه چرخ
پایه چرخ که رابط و نقطه اتصال چرخ با میز، صندلی، تخت و ... میباشد و به چند شکل مختلف تولید میگردد. اولین مدل پایه چرخ، یک صفحه تخت است که به چرخ این امکان را می دهد بر سطح زیرین تجهیزات نصب گردد. نوع دوم پایه چرخ، یک ساقه است که به چرخ این امکان را میدهد که داخل یک لوله جای داده شود. آخرین مدل پایه چرخ، براکت است، در این روش براکت نصب به صورت یک صفحه عمودی تولید شده است که می تواند جلوی کالای مورد نظر نصب گردد و چرخ در قسمت زیرین تجهیز جای بگیرد.
چنگالی چرخ که به قاب و یوغ نیز خوانده میشود مانند یک محفظه چرخ را در خود جای داده و از یک سمت حول چرخ قرار گرفته است و از سوی دیگر به پایه متصل میشود.
برای تسهیل حرکت دورانی چرخ از یاتاقان استفاده میشود. یاتاق را بر اساس نیاز چرخ و کاربرد آن انتخاب میکنند که انواع مختلف ان ها عبارت است از: بلبرینگ، رولربرینگ، رولربینگ مخروطی، بوش. لازم به ذکر است که برای روان شدن حرکت یاتاقان از روغن و گریس استفاده میشود.
در ساخت چرخ از پیچ و مهره استفاده میشود که بهترین انتخاب برای این بخش استفاده از پیچ و مهره های ضد زنگ و با توانایی بالا در تحمل وزن میباشند.
خود چرخ نیز یکی از اجزای تشکیل دهنده چرخ های گردان و ثابت است که با متریال های مختلف تولید میشود. چرخ های رایج در بازار عبارتند از: چرخ پلی یورتان، چرخ چدنی، چرخ نایلونی، چرخ لاستیکی و... که متناسب با کاربرد و نوع سطوح که بر آن حرکت میکنند انتخاب میشوند.
به علت متنوع بودن چرخ گردان و همچنین وجود برندهای متفاوت قیمت هر کدام از انواع چرخ گردان متفاوت خواهد بود که برای دریافت قیمت دقیق هر کدام از چرخ گردان به تگ قیمت همان محصول مراجعه فرمایید.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.