پردرآمدترین شغل های ایران
ایران از نظر فعالیتهای اقتصادی یک کشور بسیار غنی است. فرصتهای تجاری زیادی در کشور ما وجود دارد. اما برخی از آنها نسبت به دیگر مشاغل پردرآمدتر هستند. در ادامه، با مشاغلی آشنا خواهید شد که در اقتصاد نابودشدۀ کشور ما، میتوانند ضامن درآمد خوب و ثروت بالا باشند.
چه شغلهایی در ایران پردرآمد به حساب میآیند؟
سودآوری هر کسب و کاری به عوامل مختلفی بستگی دارد و معمولاً با تقاضای عمومی برای کالا یا خدمت کسب و کار مورد نظر مرتبط است. بدیهی است که عوامل مختلفی مانند جغرافیا، اقتصاد، فرهنگ و غیره بر نوع و میزان تقاضا در کشورهای مختلف تاثیرگذار است. بنابراین آنچه برای تشخیص کارهای پولساز در ایران اهمیت دارد، در نظر گرفتن نیازهای اساسی و ضروری مردم است.
علاوه بر این، در نظر گرفتن سطح رقابت در بازار ضروری است، زیرا صرف نظر از تعداد مشاغل، برخی از آنها همیشه تقاضای کافی دارند، اما برخی دیگر اساساً منقضی شدهاند و بازار از آنها اشباع شده است. همچنین تعریف دقیقی از سود و تفاوت آن با درآمد ارائه میشود.
- متخصص سئو
- فعالیت در صنعت خوراکی و غذا
- تعمیرکار خودرو
- طراح گرافیک
- فعالیت در بازارهای مالی
1. متخصص سئو
چند وقتی است که کسبوکارهای داخلی، اهمیت حضور در اینترنت را درک کردهاند؛ خیلیها میدانند سایت راه نجات است و شبکههای اجتماعی، بهاندازۀ داشتن وبسایت کاربرد نخواهند داشت. خب مسئله این است که داشتن سایت هم کافی نیست؛ برای اینکه از این پایگاه اصلی کسبوکارتان در دنیای اینترنت نهایت بهره را ببرید، باید صفحات مختلف آن را به نتایج برتر موتورهای جستوجو و در صدر آنها گوگل برسانید. اینجا است که متخصص سئو در نقش یک قهرمان وارد میشود و اقدامات لازم برای دستیابی به جایگاههای برتر نتایج انجام میدهد. SEO، مخفف Search Engine Optimization است و معنای بهینهسازی موتورهای جستوجو را میرساند؛ یعنی کسی که در این رول شغلی قرار میگیرد، وظیفه دارد صفحات مختلف سایت را برای کسب رتبههای برتر نتایج آماده کند؛ همان رتبههایی که بعد از جستوجو راجعبه یک موضوع مشخص، در بالاترین قسمتهای صفحۀ نتایج نمایش داده میشوند.با توجه به رشد روزافزون سایتها و البته نیاز دستیابی به جایگاههای برتر، متخصصان سئو هم بازار کار خیلی خوبی را شاهد هستند و میبینند که کلی کسبوکار میخواهند از مهارت آنها برای رشد و فروش بیشتر استفاده کنند.
2. صنعت غذا و خوراکی
طی چند سال گذشته، ثابت شده که مردم کشورمان هرچقدر هم با فشارهای اقتصادی دستوپنجه نرم کنند، از لذت غذا خوردن نمیگذرند! شاید دلیل این باشد که غذا جزو معدود تفریحات ایرانیها است؛ همینقدر بگوییم که راهاندازی رستوران، ساندویچی، فستفود، تهیه غذا و…، میتواند شما را صاحب یک کسبوکار بسیار پولساز بکند. اگر برنامهریزی درست داشته باشید، اگر سرمایۀ کافی برای اجرای آنچه در ذهنتان است داشته باشید، اگر فکر همهجا را کرده باشید و برای درخشیدن بین انبوه رقبا نقشه کشیده باشید، میتوانید کسبوکار موفقی در این حوزه تأسیس کنید.
ماشینهای موجود در این ایران، بهطور کلی به 3 دسته تقسیم میشوند:
- محصولات برندهای بزرگ که سال ساختشان قدیمی است؛
- خودروهای بیکیفیت چینی؛
- خودروهای بیکیفیتتر داخلی!
پس اصلاً عجیب نیست که تعمیرکار خودرو، یکی از پردرآمدترین شغل های ایران باشد. مخصوصاً با قیمت باورنکردنی خودرو که تعویض و خرید ماشین نو را برای بسیاری به یک آرزو بدل کرده است.
اگر سرمایۀ کافی نداشته باشید، میتوانید در نقش یک استادکار در تعمیرگاههای مجاز و معمولی محل زندگی خود مشغول به کار شوید و باز هم از درآمد نسبتاً بالایی برخوردار شوید.
باز هم گسترش اینترنت! در دنیای امروز، نیاز به طراحان گرافیک بیشتر از همیشه احساس میشود. دیگر حوزۀ کاری این افراد محدود به محصولات چاپی و فیزیکی نیست و در جای جای اینترنت، آثار خلقشده توسط طراحان گرافیک را میبینید. از بنرهای سایتها گرفته تا تصویرسازی مجلات چاپی، لوگوی کسبوکارها، قالب پستهای اینستاگرامی و…، همه کار افرادی است که در این موقعیت شغلی فعالیت دارند. یکی از جذابیتهای این عنوان شغلی، مثل بیشتر فعالیتهای مرتبط با دنیای اینترنت می تواند دورکاری باشد . طراح گرافیک مجبور نیست در یک مجموعه استخدام شود و حقوق بگیرد؛ میتواند فریلنسر باشد و با گرفتن پروژههای متعدد، درآمد خیلی بیشتری از یک طراح کارمند کسب کند؛ البته که برای موفقیت در حوزۀ فریلنسری، به رزومه نیاز است. در گذشته، کسانی که در این حوزه فعالیت میکردند، صرفاً نقاشهای خلاقی بودند که دستهای هنرمندی داشتند؛ ولی در سال 2023، طراح گرافیک برای موفقیت، باید کار با نرمافزارهای مرتبط به رستۀ کاری خودش را بلد باشد. با قطعیت میتوان گفت مهمترین ابزاری که هر طراح گرافیکی باید کار با آن را بلد باشد، فتوشاپ است.
یکی از پردرآمدترین شغل های ایران، فعالیت داشتن در بازارهای مالی است که رایجترین نوع آن، ترید کردن است؛ یعنی خرید و فروش داراییها با هدف کسب سود. چون پای دلار در میان است، سودی که حاصل میشود هم دلاری خواهد بود و به همین خاطر، تریدرها در این اوضاع اقتصادی نابسامان کشور، پول خیلی خوبی به جیب میزنند.
شغل های پردرآمد بدون نیاز به سرمایه اولیه
اگر دوست دارید درآمد بالا داشته باشید، یا باید با سرمایۀ کلان وارد بازار شوید یا باید مهارتی پولساز یاد بگیرید.خب همانطور که از عنوان این بخش مشخص است، خبری از سرمایۀ کلان نیست. اصلاً سرمایهای در کار نیست! پس تنها راهی که باقی میماند، کسب مهارتهای پولساز است.اجازه دهید یک فلشبک بزنیم به بخش پردرآمدترین شغل های ایران. در آن بخش، دو مورد از 5 عنوان شغلی، متخصص سئو و طراح گرافیک بودند. هر دو مهارتی پولساز هستند که شاید یادگیری آنها زمانبر باشد و فقط با تمرین زیاد حاصل شود، اما در نهایت، به هدفتان میرسید؛ شغلی پولساز خواهید داشت و از درآمد بالای آن لذت میبرید. اگر پزشکی و دیگر رشتههای تحصیلی که خب چندین سال زمان میبرند و شاید برای همه مناسب نباشند را کنار بگذاریم، مهارتهایی مثل برنامهنویسی، تعمیر موبایل، تولید محتوای متنی، مدیریت شبکههای اجتماعی و…، جزو تخصصهای پولساز هستند که نیاز به سرمایۀ اولیۀ چندانی ندارند. البته که برای رسیدن به درجههای عالی در هرکدام از این تخصصها، باید زمان بگذارید و تجربه کسب کنید. اینطور نیست که امروز سئو را یاد بگیرید و از فردا ماهی 100 میلیون درآمد داشته باشید! بگذارید خیالتان را راحت کنیم؛ هیچ مهارتی وجود ندارد که بلافاصله بعد از یادگیری و بدون تجربه، شما را به درآمدهای رویایی برساند. شروع فعالیت با سرمایۀ 0، تقریباً غیرممکن است! مثلاً برنامهنویسی، طراحی گرافیک، تولید محتوای متنی و امثال اینها را در نظر بگیرید؛ حداقل به یک کامپیوتر خانگی یا لپتاپ نیاز دارید. فهمیدیم که یادگیری مهارت و البته کسب تجربۀ کافی، شرط لازم برای رسیدن به موفقیت در این عناوین شغلی است. امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت استفاده را برده باشید و بتوانید شغل پولسازی برای خود انتخاب کنید.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.