اتاق خواب در یک خانه مانند سایر بخش ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و یکی از مهمترین بخشهای خانه محسوب میشود زیرا محل آرامش و استراحت افراد خانواده است. این فضای خصوصی برای خواب شب یا استراحت در روز بهکار میرود. با توجه به اینکه به طور تقریبی همه ما حدود یک سوم عمر خود را در اتاق خواب می گذرانیم بنابراین باید به سبک و طراحی آن توجه ویژه ای داشته باشیم یا محیطی پر آرامش و با نشاط ایجاد کنیم زیرا طراحی و چیدمان میتواند روی کیفیت خواب و خلقوخوی افراد تاثیرگذار باشد.
تفاوت دکوراسیون اتاق خواب کوچک با اتاق خواب بزرگ
مهمترین تفاوت اتاق خوابهای کوچک با اتاق خوابهای بزرگ در تعداد و اندازه فیزیکی لوازمی است که درون آنها قرار میدهید. با صرف نظر از محدودیت بودجه مالی، قاعدتا هنگام خرید لوازم برای دیزاین یک اتاق خواب بزرگ محدودیتی قائل نمیشوید. درحالیکه هنگام انتخاب لوازم برای دیزاین اتاق خواب کوچک، دقت و وسواس بیشتری به خرج میدهید تا فضای زیادی در اتاق اشغال نشود. در ادامه نمونه دکوراسیون اتاق خواب ساده و شیک را خواهیم دید.
انتخاب اندازه تخت و نحوه چیدمان آن
سرویس خواب ها در اتاق یکی از مهم ترین مواردی است که باید به آن ها توجه شود. سرویس خواب باید متناسب با سبکی انتخاب شود که سبک کلی منزل از آن پیروی میکند. برای خرید سرویس خواب نباید تنها ملاک شما برای این انتخاب زیبایی یک وسیله باشد بلکه باید از نظر طبی و سلامت هم تایید شده باشد چون یک سوم شبانه روز خود را قرار است برای خواب و استراحت در اتاق خواب بگذرانید. همچنین برای ایجاد دکوراسیون اصولی در اتاق خواب، باید اندازه تخت متناسب با اندازه فضا اتاق باشد. بنابراین برای اتاق های بزرگ از تخت بزرگ و برای اتاق های کوچک از تخت کوچک باید استفاده کرد. محل قرار گیری تخت خواب باید به گونه ای باشد که تختخواب را در دورترین نقطه از در اتاق خواب قرار گیرد ولی در عین حال زمانی که روی تختخواب دراز کشیده¬ اید درب اتاق خواب را ببینید زیرا باعث ایجاد حس امنیت می شود. همچنین تخت باید در مرکز دیوار قرار بگیرد و حدودا 1 متر با دیوارهای کناری فاصله داشته باشد. در این حالت دسترسی به تخت خواب از دو طرف به آسانی امکان پذیر است.اما اگر اتاق خوابی بسیار کوچک دارید و قرار دادن آن در مرکز دیوار امکان پذیر نیست، بهترین حالت این است که آن را کنج اتاق قرار داد.
انتخاب رنگ در دکوراسیون اتاق خواب
با توجه به اینکه رنگها از مهم ترین ویژگی های یک فضا می باشند، برای رنگ دیوارهای اتاق خواب از یک پالت رنگی ملایم استفاده کنید زیرا از نظر تاثیر روانشناسی رنگ ها، رنگ های سرد و خنثی حس آرامش به انسان انتقال می دهند. همچنین استفاده از پالت رنگی ملایم تا دست شما را برای انتخاب وسایل اتاق و رنگ آنها باز میگذارند. رنگ هایی مثل سفید، آبی، خاکستری و… میتوانند جز انتخابات شما باشند. سعی کنید از انتخاب رنگ های گرم مانند قرمز، زرد و نارنجی برای دیوارها بپرهیزید. زیرا این رنگ های پرانرژی و محرک می باشند.
نور یکی از عناصر اصلی در طراحی اتاق خواب می باشد که در ایجاد حس آرامش در فضای اتاق خواب موثر خواهد بود. نور محیطی و عمومی اتاق خواب، بهطور معمول از سقف به وسیله آویز و چراغ های تو کار تامین می شود. اما برای میز آرایش و مطالعه نیز باید نور جداگانه ای تامین کرد.اتاق خواب هایی که دارای پنجره می باشند به نورپردازی کمتری نیاز دارد و نورها بیشتر جهت مطالعه در شب طراحی میشود. در اتاق خوابهای کوچک و کم نور، نور غیرمستقیم یکی از مهمترین قسمت های دکوراسیون داخلی اتاق خواب محسوب می شود. علاوه بر لوستر موجود در اتاق، از نورهایی مثل آباژور، نورهای مخفی و یا ریسه های کم نور استفاده کنید. با اینکار نور را به اطراف پراکنده می کنید و موقع استراحت نور سقف چشمانتان را اذیت نمی کند. نورهای ملایم اتاق خواب، آرامش را به شما القا میکند و خواب راحتی خواهید داشت.
در فضای اتاق خواب برای حفظ حریم خصوصی و شخصی و همچنین برای کنترل میزان نور در زمان های مختلف شبانه روز، باید از ترکیب پرده هایی استفاده کرد که حریم شخصی و ورود نور با آن قابل کنترل باشد. هنگام انتخاب و خرید پرده اتاق خواب می توانید با در نظر داشتن سبک دکوراسیون خانه و سلیقه ی خود بهترین پرده را خریداری کنید.
فضای شلوغ و بی نظم، باعث انتقال حس اضطراب می شود و آرامش را از بین می برد. بنابراین برای حفظ و ایجاد حس آرامش در فضای اتاق خواب، بهتر است که وسایل غیر ضروری را در کمد و کمد دیواری قرار داد.. استفاده از کمد دیواری در قسمت اتاق خواب به شما در برقراری نظم بیشتر در وسایل و لباس ها کمک خواهد کرد. برای انتخاب مدل کمد دیواری باید توجه کنید که کدام مدل برای اتاق شما مناسب تر است و میزان فضایی که در اختیار دارید به چه صورت است و دکوراسیون منزل شما از چه نوعی می باشد؟ کمد دیواری های جدید با کاربردهای مختلفی طراحی شده اند و در بازار عرضه می شوند که در سه دسته کلی کمد رختخواب، کمد لباس و کمد closet می باشند.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.