امروزه امنیت یکی از مهم ترین نیاز های بشر بشمار می رود که بسیاری از افراد نگران امنیت خود می باشند و در زمان های مختلف انسان ها توجه ویژه ایی به این موضوع داشته اند. در گذشته افراد برای امنیت خانه و محل زندگی خود از قفل های زنجیری استفاده می کردند، اما با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی این امکان به وجود آمد تا سیستم ها و تجهیزات امنیتی پیشرفت کنند و قفل های برقی تولید و به بازار عرضه شوند. این قفل ها باعث شد تا حفظ و ایجاد امنیت بسیار راحت تر شود. در این مطلب قصد داریم تا به طور کامل قفل برقی را توضیح دهیم و از ویژگی های این ابزار امنیتی بگوییم.
قفل برقی که نام دیگر آن قفل برقی سیستم دسترسی الکترونیک بدون کلید است یکی از انواع قفل درب بشمار می رود، که شما را از استفاده به کلید های معمولی و سنتی بی نیاز کرده و از امنیت خوبی برخوردار است. با قفل برقی شما می توانید بدون نیاز به کلید سنتی درب را باز و بسته نماید، نمونه استفاده از قفل برقی برای درب هتل ها که با کارت باز می شوند یا درب هایی که با کد خاصی باز می شوند می باشد. همچنین باگذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی قفل های برقی نیز پیشرفت کرده اند، به طوری که شما می توانید با استفاده از قفل های برقی از راه دور آنها را کنترل نماید و درب را برای اشخاص باز نماید.
قفل برقی همانند دیگر تجهیزات امنیتی در انواع و مدل های مختلف با توجه به نیاز و در خواست کاربران طراحی شده و در بازار عرضه می گردد. که از انواع مختلف آن می توان به مدل های کله گاوی، کلونی یا زبانه دار، مگنتی و مقابل برقی اشاره کرد که در ادامه به معرفی و بررسی هریک خواهیم پرداخت.
قفل کله گاوی : رایج ترین نوع قفل برقی
قفل کله گاوی یا لاکپشتی که دارای محافظ بوده و با نام های قفل برقی توکار شناخته می شود یکی از بهترین و پرتقاضا ترین انواع قفل برقی می باشد، که برای درب های حیاطی و ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد اما برای درب های اتوماتیک نیز قابل استفاده است و قابلیت اتصال به مدار فرمان جک پارکینگی را دارد. همچنین برخی از قفل های کله گاوی قابلیت کارکردن با ریموت کنترل را داشته و عبور و مرور را آسان می سازد.
روکش قفل کله گاوی از آهن گالوانیزه بوده و مقاومت خوبی در برابر شرایط دمایی نامناسب دارد. این روکش به صورتی است که تمام اجزاء قفل حتی زبانه را در خود پنهان می کند و امکان بازکردن درب و دسترسی به قفل را توسط سارقان به صفر می رساند. قفل برقی کله گاوی مناسب برای انواع درب های لولایی بوده و برای درب های کشویی کاربردی ندارد.
قفل کلونی یا زبانه دار یکی از محبوب ترین قفل های برقی در ایران است. قفل کلونی از جنس گالوانیزه می باشد و قطعات زبانه آن از آلیاژ برنج ساخته شده است که در وسط درب نصب می شود و به وسیله ضامن در یک غلاف جای می گیرد و باعث بسته شدن درب می شود. از مزیت های قفل کلونی می توان به امنیت بالا آن اشاره کرد همینطور امکان نصب قفل هم بصورت عمودی و هم بصورت افقی وجود دارد.
قفل زبانه دار در ابتدا در ایران بسیار مورد استقبال قرار می گرفت اما با گذشت زمان و وجود مشکلات وارداتی و تحریم باعث شد تا کمتر مورد استفاده قرار بگیرد. این نوع قفل به راحتی بر روی درب اتوماتیک پارکینگ نصب می شود و مانع از باز شدن آن با فشار و ضربه سارقان می شود.
قفل مگنتی یا قفل مغناطیسی که نوعی قفل کنترل تردد بشمار می رود مورد استفاده برای درب های بدون دستگیره، درب های آهنی، درب های شیشه ای و غیره می باشد. قفل مگنتی از مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه برخوردار بوده و طرز کار این قفل به این صورت است که با استفاده از خصوصیات مغناطیسی یا آهن ربایی باعث بسته شدن درب می شود.
همچنین باید گفت که قفل مگنتی بیشتر در مکان های ادارات، شرکت ها و یا مکان هایی که از تررد بالایی برخوردار هستن مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که قفل مگنتی قابلیت اتصال به سیستم کنترل تردد را نیز دارد.
قفل مقابل برقی یکی از انواع قفل برقی است و قابلیت نصب روی اکثر درب های چوبی را دارا می باشد. قفل مقابل برقی یک زبانه سطح شیب دار را به زبانه درب متصل می کند تا در آن زمان درب به راحتی بسته شده و زبانه وارد قفل شود. و در هنگام باز شدن درب زبانه قفل با توجه به دستورالعمل با استفاده از دسترسی، اثر انگشت و کارت کنترل از حالت قفل درامده و اجازه وارد شدن کاربر را بدون استفاده از حالت مکانیکی دستگیره می دهد.
لازم به ذکر است قفل مقابل برقی وابستگی به دستگیره قبل از خود را ندارد و بر روی چهار چوب درب های چپ گرد و راست گرد ضد سرقت، آلومینیومی، فلزی و چوبی نصب می شود. قفل مقابل برقی کاملا نرم و بی صدا می باشد و قابلیت تحمل وزن و فشار تا 400 کیلوگرم را دارد. برای باز کردن قفل مقابل برقی از آیفون تصویری، اکسس کنترل، ریموت و تگ های درب بازکن می توان استفاده نمود.
قفل های برقی با توجه به نوع طراحی، کارکرد و جنس بدنه در انواع و برند های مختلفی مطابق با نیاز و سلیقه مشتری تولید و در بازار عرضه می گردنند. در ادامه به معرفی برخی از برند های پرفروش و باکیفیت ایرانی می پردازیم.
قفل برقی یوتاب که ساخت شرکت یوتاب از توابع شرکت الکتروپیک می باشد وسیله ای برای قفل کردن وایمن کردن درب های نفر رو و پارکینگی است. از ویژگی های قفل برقی یوتاب می توان به امنیت و مقاومت بالای آن در برابر ضربه و فشار اشاره کرد. قفل برقی یوتاب از 24 ماه ضمانت و خدمات پس از فروش برخوردار می باشد. در این مدل از قفل برقی امکان تنظیم مغزی متغیر از 50 تا 80 میلیمتر امکان پذیر است. قفل یوتاب سری جدید از دستگیره قرمز برخوردار بوده که در قسمت انتهایی قفل جای دارد که امکان باز کردن درب را برای شما آسان می سازد.
قفل برقی کاویان یکی از بهترین و باکیفیت ترین قفل های برقی ایرانی می باشد که مناسب برای انواع درب های نفر رو و درب حیاط است.
این روزها ساختمان های قدیمی جای خود را به مجتمع هایی با تعداد واحد بالا داده اند که میزان تردد در آن ها زیاد است و برای امنیت بیشتر و بسته بودن درب ورودی بهتر است که از قفل برقی استفاده کرد. از ویژگی های قفل برقی کاویان که آن را از دیگر قفل های برقی متمایز کرده است ضریب امنیتی و ایمنی بالای آن می باشد.
قفل برقی اکسیناژ که از دیگر برند های قفل برقی ایرانی است، مناسب برای انواع درب نفر رو و درب اتوماتیک است. قفل برقی اکسیناژ یکی از مقاوم ترین و باکیفیت ترین قفل های برقی است که با محصولات روز اروپایی در رقابت است. از ویژگی های این قفل برقی طراحی زیبا، مقاومت و طول عمر بالا می باشد. همچنین در زمانی که درب بسته می شود قفل برقی به صورت اتوماتیک به حالت قفل دائم می رود و نیازی به 3 قفل کردن درب نیست. لازم به ذکر است که از قفل برقی اکسیناز می توان به دو صورت دستی و برق استفاده نمود.
قفل های برقی را می توان به چه ابزار هایی متصل کرد؟
یکی از معایب درب های اتوماتیک این می باشد که هنگامی که درب بسته می شود احتمال باز شدن درب با فشار زیاد از بیرون امکان پذیر است، اما اگر از قفل برقی استفاده نماید این امکان را به صفر خواهید رساند.
قفل های برقی از تجهیزاتی هستند که می توانید به جک پارکینگی خود متصل کنید و امنیت درب ها را بالا ببرید.
سیستم قفل های برقی به چه صورت است؟
امروزه قفل برقی یکی از امن ترین و پرکاربرد ترین قفل ها می باشد که از یک نوع سیستم کنترل عبور و مرور تشکیل شده است. در واقع قفل های برقی درست همانند قفل های ثابت بوده و فقط سطح رویی آن ها پیچ شده است و این سطح پیچ دار از قفلی تشکیل شده است که با بسته شدن درب به مانند قفل معمولی عمل می کند. تفاوت قفل برقی و قفل معمولی در این جا می باشد که، قفل برقی از سطح پیچ شده ای تشکیل شده است که با چرخش قفل، درب باز می شود و دیگر نیازی نیست به دستگیره یا اهرم برای باز شدن درب نمی باشد.
مزیت استفاده از قفل برقی
از مزیت های قفل برقی می توان به امنیت و کنترل بالای آن در هنگام عبور و مرور از ساختمان اشاره کرد که امکان دزدی و سرقت را بسیار پایین می آورد. یکی دیگر از مزایای قفل برقی امکان استفاده نکردن از کلید می باشد و شما می توانید با استفاده از وارد کردن رمز، درب ورودی خود را باز نماید، همچنین غالبا قفل های برقی شامل دو بخش الکترونیکی و مکانیکی هستند که در صورت قطعی برق به صورت مکانیکی نیز درب را باز و یا بسته کنند.
معایب قفل های برقی کله گاوی
- قیمت بالای آن نسبت به نوع ساده و معمولی
- امکان خرابی قطعات الکترونیکی مانند بوبین در استفاده های بالا
- به صورت کلی نیاز به منبع تغذیه 12 ولت و رسیور دارند
- قابلیت نصب بر روی درب های آلومینیومی و چوبی را ندارد
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.