لولا مخفی چیست ؟

لولا مخفی چیست ؟

لولا مخفی چیست ؟

لولا یکی از یراق آلات پر کاربردی است که وظیفه‌ی اتصال درب به چهارچوب و باز و بسته شدن آنرا بر عهده دارد. ما در کابینت ها و درب ها، مدل های مختلفی از لولا را داریم که هر کدام مشخصات مختص به خود را دارند که این مشخصات می تواند شامل نوع لولا، جنس لولا، سایز لولا و غیره باشد. ما در این مقاله قصد داریم به یکی از لولاهای مهم که ” لولا مخفی ” می باشد، بپردازیم پس با ما در ادامه ی این مطلب همراه باشید.

لولا پل ارتباطی میان دو قطعه است که سبب باز و بسته شدن راحت آن می‌شود. لولا مخفی یکی از انواع لولا است که همانطور که از نامش پیداست به صورت مخفی در کار قرار می‌گیرد.

لولاها انواعی از یراق آلات هستند که موجب اتصال میان در و بدنه می‌شوند. تمامی درها مانند در اتاق، در جعبه، درهای ورودی و ... با استفاده از انواع لولا به بدنه و یا چهارچوب متصل می‌شوند. اتصال میان در و بدنه یا چهارچوب سبب باز و بسته شدن راحت در می‌شود.

 

 

                                           

 

 

در بسیاری از موارد ممکن است شما بخواهید اتصال میان در و بدنه یا چهارچوب به مخفی باشد تا شکل آن در ظاهر کار نمایان نشود. در چنین حالتی استفاده از لولا مخفی بهترین پیشنهاد است. این نوع لولا به صورت توکار اتصال میان در و بدنه را ایجاد می‌کند به نحوی که هنگام بسته شدن در، لولا در ظاهر کار نمایان نیست.

اغلب انواع لولا مخفی هنگام بسته شدن شبیه دو حرف T هستند که پایه‌هایی کوتاه دارند و از قسمت بالا به یکدیگر وصل شده‌اند. این پایه‌های کوتا به صورت توکار در بدنه قطعه کار قرار می‌گیرند.

برای این که قطعه کار ظاهر شکیل و زیبایی داشته باشد، می‌بایست حفره‌ی ایجاد شده برای پایه‌ها کاملا هم اندازه‌ی آن‌ها باشد. بعد از جایگیری پایه‌ها در جای خود، می‌توان آن‌ها را با استفاده از دو عدد پیچ در جای خود محکم کرد.

ما برای اینکه بخواهیم نمای ظاهری و فضای یکدستی در درب های چوبی، جعبه‌ های مختلف، تخته نرد و غیره داشته باشیم، از لولا مخفی استفاده می کنیم، به عبارت دیگر این لولا به صورت مخفی نصب می شود و ظاهر آن دیده نمی شود.

لولا مخفی برنجی از لحاظ ظاهری با دیگر لولاهای مخفی، تفاوت دارد که می توانید تصاویر آنرا مشاهده کنید. از لحاظ اندازه هم لولا مخفی برنجی دارای اندازه های 8 ، 10 ، 12 ، 14 و 16 میلی متری می باشد

 

                                                

 

 

 

لولا مخفی را در چهارچوب های معمولی بکار می برند ولی کاربرد لولا مخفی در درب های فریم لس نیز می باشد که این درب ها، مخصوص دکوراسیون های مدرن هستند. اگر با درب فریم لس آشنایی ندارید با ما همراه باشید چون در ادامه ی این مطلب با این نوع درب ها آشنا خواهیم شد.

 

مشخصات لولا مخفی چیست ؟

لولا مخفی دارای جنس های مختلفی است که این جنس ها شامل : برنجی ، استیل ، آهنی ، آلومینیومی و زاماک ( سربی ) هستند.

سایز لولا مخفی دارای اندازه های مختلفی است که باید بر اساس وزن درب، این اندازه ها را انتخاب کنید. به طور مثال این سایز ها می تواند 70 میلی متر، 60 میلی متر و دیگر سایز ها باشد. لولا برنجی مخفی همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، دارای سایز های 8 ، 10 ، 12 ، 14 و 16 میلی متری می باشد.

برای اینکه نمای کار یکدست و زیباتر شود، می توانید از زنگ های مختلف لولا مخفی استفاده کنید که این رنگ ها شامل : طلایی، مشکی، نقره ای، نقره ای براق، نقره ای مات می باشد.

 

 

                                                

 

کاربرد لولای مخفی؟

اگر به ظاهر درب‎های اتاقی ساختمان‌ها توجه کنید، می‌توانید جزئیات تمام را درباره لولا‌های آن‌ها ببیند. اما چرا باید لولای درب مشخص باشد؟

این مشخص شدن لولای درب باعث پایین آمدن زیبای و کیفیت کار می‌شود. بسیاری از مردم امروزه به دنبال راهکارهای بهتری برای مشخص نشدن لولا درب‌های خود هستند. استفاده از دربی که لولا مخفی داشته باشد، میتواند این مشکل را حل کند. البته بسیاری هستند که سعی در آن دارند که لولای مخفی را روی درب معمولی کار کنند. همین ابتدا بدانید که این شدنی نیست.

ویژگی های لولای مخفی

لولاهای مخفی به کار رفته در درب‎های توکار دارای رگلاژ در ۳ جهت هستند که می‌توانند تا ۱۸۰ درجه چرخش داشته باشند. جنس آن‌ها از برترین و باکیفیت ترین یراق آلات آلمینویمی است که به هیچ عنوان دچار پوسیدگی یا زنگ زدگی نمی‌شوند. یراق آلات در رنگ‌های نقره‌ای، طلایی، سفید و مشکی برای این درب‌ها استفاده می‌شود. این لولاها انعطاف پذیری بسیار زیادی دارند و بسیار نرم هستند. حین باز و بسته شدن به هیچ عنوان صدای اضافی ایجاد نمی‌کنند.

لولا مخفی از ۲ بخش تشکیل شده است یک بخش از آن در چهارچوب درب نصب شده و بخش دیگر به بدنه درب متصل است و به طور کامل دیوار و درب را برهم منطبق میکند. به گونه‌ای که هیچ فاصله‌ای مشخص نیست. طوری که انگار درب به طور کاملا طبیعی به جای اتصال به چارچوب به دیوار متصل است.

درب لولا مخفی یا توکار چگونه کار میکند؟

این دربها با استفاده از چارچوب‌های آلمینیومی با کیفیت بالا در دیوار به صورت توکار ساخته می‌شوند و تکنولوژی ساخت و طراحی آن به گونه ای است که، چارچوب و روکوب را در این درب حذف کرده و کارکرد آن با داشتن لولا و قفل های مگنتی و آلمینیومی با کیفیت، بسیار بهتر، از درب های معمولی است.

برای این نوع درب‌ها، بسته به انواع ارتفاع آن‌ها از ۳ تا۵ لولای توکار استفاده می‌شود. وزن هر لولا تقریبا ۳۰ کیلو است.

 

 

با تشکر از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید، اگر تجربه ای راجع به استفاده از لولا مخفی و درب فریم لس داشته اید، خوشحال می شویم که در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.