جک برقی یکی از عناصر حائز اهمیت در زمینه انواع درب اتوماتیک است . دربهای برقی معمولا در انواع مختلفی مانند : درب سکشنال، جک لولایی، کرکره برقی، درب ریلی، درب تاشو و غیره تولید می شوند. حال با خود میگویید جک برقی چیست؟ اگر تعریف مختصر و مفیدی را بخواهیم به زبان ساده در مورد جک پارکینگی ارائه کنیم؛ باید بگوییم به طور کلی انسان با جایگزین کردن دربهای اتوماتیک، به جای درب های سنتی کار خود را راحتتر نموده است و با این کار هربار نیاز به باز و بسته کردن درب پارکینگ و سایر دربها بصورت دستی نداشته و شما میتوانید با استفاده از جک درب اتوماتیک که عنصر مهمی در دربهای برقی است، شاهد باز و بسته شدن خودکار درب های خود باشید.
انواع درب های اتوماتیک پارکینگی علاوه بر امنیت بالایی که دارند موجب ایجاد راحتی و آسایش نیز در زندگی روزمره ما شدهاند. جک درب برقی مانند عضله و ماهیچه انسان عمل میکند؛ بدین صورت که وقتی فرمانی به آن داده میشود با کشیده شدن یا جمع شدن درب را باز کرده یا با حرکت برعکس آن را میبندد. پس همانطور که می بینیم میتوان گفت جک برقی جایگزین دست انسان گردیده و مانند آن عمل میکند. در ادامه این مقاله به بررسی انواع جک بازویی، قسمت های تشکیل دهنده جک پارکینگی و موارد بیشتری در این زمینه خواهیم پرداخت، با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.
تا اینجا توضیح اجمالی راجع به اینکه اساسا جک برقی چیست به شما دادیم، اکنون بهتر است در مورد کاربرد آن نیز اطلاعاتی را کسب نمایید. جک برقی درب پارکینگ در واقع یکی از انواع دربهای اتوماتیک به شمار می رود ه طرفداران بسیاری نیز دارد. کاربرد جک برقی بیشتر برای دربهای پارکینگها، فروشگاهها، مغازهها و ورودی مجتمعهای تجاری یا اداری بزرگ می باشد. با نصب جک درب حیاط در این اماکن علاوه بر ایجاد سهولت در تردد امنیت و رفاه بیشتری نیز برای ما فراهم می گردد. با استفاده از جکهای برقی، نتایجی چون سعت بخشیدن به کارها، مصرف انرژی بهینه، بالا بودن امنیت و جایگزین کردن آن به جای نیروی انسانی حاصل می گردد.
یکی از مسائل مهمی که هنگام خرید جک برقی باید به آن توجه کرد این است که اجزای تشکیل دهنده جک برقی چیست؟ جک بازویی از قسمت های مهم و مختلفی تشکیل شده است که به شرح زیر است: یک جفت جک و قفل خلاص کننده، استاتور جک برقی درب، رتور جک پارکینگ، قفل برقی، تکیهگاههای دو بازو، چراغ چشمک زن، چشمی مادون قرمز، ریموت کنترل، ریموت و مدار فرمان. هرکدام از این قسمت های ذکر شده وظایف خاص خود را دارند. البته تعداد این اجزا در انواع برندهای جک پارکینگی می تواند متفاوت باشد.
جک برقی درب پارکینگ شامل انواع مختلفی بوده که هر کدام از آنها با کاربرد و خصوصیت های ویژه و منحصر بفردی طراحی و تولید گردیده اند. اصولا انواع جکهای برقی را میتوان در هفت گروه ذیل تقسیم بندی نمود:
1.جک آرام بند
2.جک برقی بازویی
3.جک برقی ریلی
4. جک برقی هیدرولیک
5.جک برقی الکترومکانیک
6.جک برقی پنوماتیک
7.جک برقی موتور سقفی بالارونده
هرکدام از این جکهای برقی در مکانهای مختلفی کاربرد دارند که در ادامه به بررسی هرکدام از این جکهای برقی میپردازیم:
به احتمال زیاد در میان انواع جک در برقی این واژه بیشتر به گوشتان خورده است: جک برقی الکترومکانیک چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این نوع جک بازویی معمولا در دربهای پارکینگ ساختمانهای مسکونی با تردد کم که دارای واحدهای کمتر از 50 واحد هستند به کار میرود. جک برقی الکترومکانیک همانطور که از نامش مشخص است بر اساس دو مشخصه الکترونیک و مکانیک و به وسیله چرخ دنده و گیربکس کار میکند. جک درب پارکینگ الکترومکانیکی از نظر ولتاژ به دو نوع ۲۴ و ۲۲۰ ولت تقسیم می گردد. معمولا جک برقی الکترومکانیک برای دربهایی که دارای عرض کمتری می باشند استفاده می گردد. در کل این نوع جک پارکینگی دارای توان محدودی نسبت به جک برقی هیدرولیکی است.
جکهای درب پارکینگ الکترو مکانیک و یا جک درب اتوماتیک در واقع همان سیستم گیربکس مکانیکی بوده که حرکت چرخشی را به حرکت خطی تبدیل می نماید. به طور کلی مکانیزم حرکت این نوع جک ها رتور و چرخ دنده می باشد. رتور که داخل استاتور قرار گرفته با خاصیت مغناطیسی حرکت می کند و چرخ دنده را می چرخاند .چرخ دنده هم که به شفت گیربکس متصل بوده حرکت چرخشی را به میل ماردان منتقل کرده و باعث چرخش آن می گردد. میل ماردان نیز مانند یک پیچ بزرگ عمل کرده و مهره ماردان را که آن هم مانند یک مهره بزرگ ولی ثابت و بدون چرخش بوده را به جلو و عقب می راند .شفت استیل جک هم که متصل به مهره ماردان است با عقب و جلو رفتن مهره ماردان روی ماردان حرکت نموده و در نتیجه جک بازویی یا جک در باز و بسته می شود.
جک های پارکینگ اتوماتیک الکترو مکانیکی قدرت مناسبو قابل توجهی دارند و از لحاظ قیمتی نیز در مقایسه با جک هیدرولیک مناسب تر و به صرفه تر هستند و کاربرد بیشتری نیز دارند. اما نقطه ضعف جک الکترومکانیکی استفاده در مناطق سرد سیر است بدین صورت که عملکرد آنها در دمای پایین تر از -10 درجه مختل می گردد که مهمترین دلیل این اتفاق سفت شدن گیریس داخل گیربکس و میل ماران می باشد که حرکت چرخ دنده و مهره ماردان را کند کرده و باعث می گردد درب کاملا باز و بسته نشود. همچنین در دمای بسیار بالا هم اگر تردد بیش از حد باشد باعث داغ کردن و متوقف شدن جک درب حیاط می شود. که برای رفع این مشکل باید مدتی صبر کرد تا دوباره بعد از مدتی خنک شده و مجددا کار نماید.
یکی از ویژگی های خوب این جک ها، جدا بودن بخش های مکانیکی و الکترونیکی آن است ولی استهلاک این سیستم نسبت به سیستم هیدرولیکی بیشتر بوده و در نتیجه آسیب پذیری بیشتری داشته و نیاز به سرویس و تعمیر زودتری دارد.
جک برقی هیدرولیکی یکی دیگر از پرفروشترین نوع جک درب برقی به شمار میرود که با فشار روغن داخلی کار میکند و در دربهایی با وزن سنگین تر و با تردد بالاتر نسبت به نوع الکترومکانیکی کاربرد دارد. یکی از بارزترین ویژگی های آن نسبت به سایر جکهای برقی این است که در دماهای پایین نیز برخلاف برخی از جکهای برقی که به مشکل برمیخورند به راحتی کار میکند که دلیل آن وجود فشار روغن در این نوع جک هاست.
در جک هیدرولیک نیرویی بر روغن موجود در یک استوانه کوچک وارد شده که این نیرو سبب میشود که روغن غیر قابل تراکم به استوانه بزرگ منتقل شود. روغن به پیستون استوانه بزرگ فشار آورده و باعث بلند شدن بار روی استوانه (مثلا خودرو یا هر وسیله دیگری) می گردد. مکانیزم کار ماشینهای جرثقیل ، و غیره نیز چنین میباشد که در عین سادگی ، کار مفید زیادی با بازده بالا انجام میدهد.
از دیگر مزایای آن میتوان به استهلاک پایین و صدای کم آن اشاره کرد. از معایب این نوع جک بازویی به قیمت بیشتر آن نسبت به انواع دیگر جکهای برقی و نیاز به سرویس دورهای و فصلی آن می توان اشاره کرد. جک برقی هیدرولیکی در دو نوع ریلی یا همان کشویی و بازویی قابل ارائه است که در ادامه به نقد و بررسی آنها میپردازیم.
به لحاظ ظاهری جک های هیدرولیکی تفاوت آنچنانی با مدل های الکترومکانیکی ندارند. در ساختار درب های هیدرولیکی به جهت امنیت بیشتر و جفت شدن لنگه های درب بر روی هم از قفل برقی استفاده می گردد.
به جرات می توان گفت که امروزه در موارد نصب جک درب پارکینگ یکی از رایجترین موارد کاربرد دربهای اتوماتیک، در دربهای پارکینگ ساختمان هاست. جک برقی ریلی یکی از انواع جکهای برقی بوده که از محبوبیت خاصی نیز برخوردار است. این نوع جک برقی درب پارکینگ برای انواع دربهای تک لنگه و دو لنگه در ابعاد و وزنهای مختلف کاملا مناسب بوده و کاربرد دارد. معمولا از جک برقی ریلی در مکانهایی با دربهای بزرگ و یا در فضاهایی که جایی برای باز شدن دربها بصورت لولایی امکانپذیر نیست استفاده میگردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درب ریلی اینجا کلیک کنید.
جک پارکینگی چیست جک بازویی همانطور که از نامش پیداست مانند بازوی انسان عمل میکند. جک بازویی در دو نوع درب قابلیت اجرا دارد. جک برقی بازویی برای دربهای تک لنگه که این دربها کلا به صورت یک تکه بوده و وظیفه باز کردن و بستن این درب به عهده جک برقی بازویی است. نوع دیگر دربها که دو تکه هستند و از وسط باز میشوند نیز از جک برقی بازویی استفاده میکنند و این نوع دربها بسیار رایج است. مقاوم بودن این نوع جک پارکینگی و قابل استفاده بودن آن بر روی انواع دربها از مزایای این جک بازویی به شمار میآید.
یکی از انواع جک برقی صنعتی جک یا سیلندر پنوماتیک بوده که گروهی از عملگرهای پنوماتیک هستند. مکانیزم جک پنوماتیک به وسیله هوای فشرده است. روند کلی حرکت در جک پنوماتیک به این صورت بوده که هوای فشرده از پورت ورودی جک وارد شده و در پشت سیلندر جمع می گردد.
در انتها با فشردن خود موجب حرکت صفحه ای می گردد که شفت جک به آن متصل است به این ترتیب جک پنوماتیک به حرکت درخواهد آمد. این جک ها به خاطر جابه جا کردن و انتقال خطی مورد استفاده قرار می گیرند. فاکتورهای مهم و اصلی برای انتخاب کردن جک پنوماتیک معین کردن طول کورس و قطر پیستون جک است.
فاصله بین نقطه حرکت اولیه تا آخرین نقطه ای که میله پیستون یا شفت سیلندر طی می کند طول کورس نام دارد و با واحد میلی متر مشخص می گردد. طول کورس برای جک های پنوماتیک متناسب با طراحی انجام شده از 1 تا 2000 میلی متر متغیر است.
جک برقی پنوماتیک یکی از انواع جک در برقی است که به نوعی قدیمیترین نوع آن نیز میباشد. این نوع جک برقی درب پارکینگ دارای سیستم کنترل سرعت است. امروزه جک برقی پنوماتیک به دلیل قدیمی بودن فناوری آن جای خود را به جکهای برقی الکترومکانیک و هیدرولیک داده است.
جک درب برقی موتور سقفی بالارونده چیست ؟
جک درب اتوماتیک موتور سقفی بالارونده نیز یکی از پرکاربردترین جکهای برقی است که در درب اتوماتیک بالارونده مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع دربها بیشتر در پاساژها، آتش نشانیها، کارخانههای صنعتی و غیره کاربرد دارند.
جکهای برقی ممکن است به دلیلهای مختلف دچار خرابی شوند و کار نکنند و یا به کندی کار کنند. این مشکلات ممکن است بدلیل ایجاد خرابی در قسمت دستگاه مرکزی و یا فیوز جک برقی صنعتی پیش بیاید که راهحل آن چک کردن فیوز جک برقی است. البته این را به یاد داشته باشیداگر جک برقی دچار مشکلات اساسی شده باشد و حین باز و بسته شدن صداهای عجیب به گوشتان برسد حتما با یک متخصص برای تعمیر آن در ارتباط باشید.
یکی دیگر از مشکلات رایج در خرابی جک بازویی، ایجاد اتصالات و یا قطعی قسمت چشمی آن است که دلیل آن قرار گرفتن در برابر نور خورشید است. در این صورت بهتر است بردها با توجه به مشکل رخ داده تعمیر و یا بصورت کلی تعویض گردند.
اگر بخواهیم بطور چکیده و خلاصه وار تعریفی برای جک برقی چیست ارائه دهیم؛ باید بگوییم جک درب حیاط نیروی کمکی است که در تسریع شدن کارها، بالا بردن امنیت است که جایگزین نیروی انسانی شده است. شما با استفاده از جک درب برقی میتوانید دربهای اتوماتیک را باز و بسته کنید. همانطور که اشاره شد؛ جک برقی درب پارکینگ دارای انواع مختلفی مانند جک برقی الکترومکانیک، جک برقی هیدرولیک، جک برقی پنوماتیک و جک برقی صنعتی سقفی بالارونده است.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.