اسپرینکلر یونکس چیست؟

اسپرینکلر یونکس چیست؟

اسپرینکلر یونکس چیست؟

با توجه به تبعات آسیب زایی که در پی بروز آتش سوزی اتفاق می‌افتد و همچنین اهمیت مهار آن در دقایق اولیه، اسپرینکلر کارایی تاثیر گذاری از خود نشان داده است .

اسپرینکلر یک سیستم ایمنی ضروریست که آمار نصب آن به بیش از ۴۰ میلیون قطعه در سال رسیده است.

مزایای استفاده از اسپرینکلر چیست؟ چرا استفاده از آن ضروری می‌باشد؟

  •  کاهش هزینه بیمه اماکن و موثر از لحاظ مالی: در صورتی که پس از انجام  نصب این تجهیزات در اماکن مختلف (به خصوص اماکن مسکونی)، شرکت بیمه خود را مطلع کنید، هزینه‌ی بیمه تا چیزی حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد. چراکه اسپرینکلر در کاهش هزینه‌های آسیب ناشی از حریق، تاثیر به سزایی دارد. به علاوه با توجه به تاثیر اسپرینکلر در حفظ جان و اموال و همچنین ماندگاری آن که چیزی حدود ۳۰ الی ۵۰ سال می‌باشد، می‌توان گفت که کاملا صرفه‌ی اقتصادی دارد.
  •  افزایش امنیت: مهم‌ترین هدف از نصب این تجهیزات حفظ جان و امنیت افراد است. فعالیت اسپرینکلر بلافاصله بعد از احساس تغییرات محیطی شروع می‌شود. به همین جهت هیچ اتلاف وقتی در این بین صورت نمی‌گیرد. این سیستم با جلوگیری از افزایش دود، آتش و حرارت، این امکان را برای افراد فراهم می‌آورد تا در امنیت بیشتری به سمت راه های خروج اضطراری حرکت کنند.
  •   افزایش ارزش اماکن: خوب است بدانید در هنگام فروش یا اجاره، وجود این سیستم یک آپشن قابل توجه برای ملک شما محسوب می‌شود و توجه متقاضیان را بسیار جلب خواهد کرد.

مشخصات فنی اسپرینکلر ها:

در داخل لوله‌ی اسپرینکلر ها نوعی سیال با فشار بالا وجود دارد که در زمان درست آزاد شده و با سرعت زیاد تخلیه می‌شود.

انواع اسپرینکلر ها از نظر نحوه عملکرد:

      اسپرینکلر پایین زن: حالت نصب این اسپرینکلر به شکل عمودی است، دفلکتور آن به سمت پایین بوده و خروج آب پس از عبور از اوریفیس و دفلکتور به شکل نیم کره‌ای انجام می‌گردد.

 

                                              

 

      اسپرینکلر بالا زن: نصب این مدل نیز به شکل عمودی است با این تفاوت که این بار بر خلاف مدل پایین زن آب از طریق اوریفیس به سمت بالا حرکت کرده و به شکل چتری خارج می‌شود.

 

                                              

 

      اسپرینکلر واکنش استاندارد: به طور کلی واکنش اسپرینکلر به قطر حباب آن بستگی دارد. مدل واکنش استاندارد دارای حبابی با قطر ۳ میلی‌متر می‌باشد.

      اسپرینکلر با واکنش سریع: قطر حباب در این مدل به ۵ میلی‌متر می‌رسد و طبیعتا سرعت بیشتری نسب به مدل استاندارد دارد.

انواع اسپرینکلر آتش نشانی:

  •       سیستم لوله تر
  •       سیستم لوله خشک
  •       سیستم لوله سیلابی
  •       سیستم لوله پیش عملگر

 

 

سیستم لوله کشی اسپرینکلر به چه صورت است؟

با در نظر گرفتن شرایط ساختمان، منابع و محل ورود آب، سیستم لوله کشی اسپرینکلر می‌تواند به سه روش درختی، حلقه‌ای و یا شبکه‌ای صورت بگیرد.

مایع داخل اسپرینکلر چیست؟

به طور کلی داخل حباب اسپرینکلر دو فاز مایع و بخار مایع وجود دارد. جنس فاز مایع عموما الکل می‌باشد. در اثر فعالیت اسپرینکلر، فاز مایع انبساط پیدا کرده و به همین دلیل فاز بخار نسبت به فاز مایع رو به کاهش می‌رود. در پی این اتفاق فشار داخلی حباب شیشه‌ای افزایش یافته و حجم بیشتری از داخل حباب را فاز مایع در برمی‌گیرد.

 

تفاوت رنگ مایع اسپرینکلر بیانگر چیست؟

اسپرینکلر ها با توجه به رنگ مایع‌های به کار رفته در حباب‌شان، هرکدام برای دمایی خاص تولید شده‌اند.

      نارنجی: دمای ۵۷ درجه سانتی گراد

      قرمز: دمای ۶۸ درجه سانتی گراد

      زرد: دمای ۷۹ درجه سانتی گراد

      سبز: دمای ۹۳ درجه سانتی گراد

      آبی: دمای ۱۴۱ درجه سانتی گراد

      بنفش: دمای ۱۸۲ درجه سانتی گراد

 

جمع بندی:

سیستم اطفا حریق اسپرینکلر به عنوان تجهیزاتی به روز و قابل اعتماد، آرامش خاطر و محیطی امن را فراهم می‌کند. بی‌شک  مزیت‌های بلند مدتی که به همراه دارد  دلیلی کافی برای ضرورت وجود آن خواهد بود.

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.