پیچ ام دی اف چیست و چه کاربردی دارد؟

پیچ ام دی اف چیست و چه کاربردی دارد؟

در صنایع چوبی برای اتصال بخش‌های گوناگون محصولات به یکدیگر و همچنین اتصال آن‌ها به سطوح مختلف، از  استفاده می‌شود. این پیچ‌ها مدل‌های متنوعی دارند که هرکدام برای محصولات چوبی مشخصی، مناسب هستند. البته در صنایع فلزی نیز از انواع پیچ‌های ضخیم برای اتصال قطعات استفاده می‌شود؛ اما میزان کاربردی بودن آن، بسیار کمتر از آن چیزی است که در صنایع چوبی و ام دی اف شاهد هستیم. امروزه با توجه به علاقه زیاد مردم به خرید و استفاده از محصولات MDF، کاربرد پیچ MDF نیز بیشتر از گذشته به چشم می‌آید.

خرید قفل-خرید دستگیره-خرید لولا-خرید دستگیره دیجیتال-خرید دزدگیر-خرید دستگیره ای لاک-ای لاک-خرید دستگیره هوشمند-خرید قفل دیجیتال-جک پارکینگ

پیچ ام دی اف یک قطعه کاربردی و ضروری در صنایع چوبی است. از این پیچ‌ها، هم برای اتصال بخش‌های مختلف محصولات چوبی به یکدیگر و هم برای اتصال آن‌ها به سطح یا دیوار موردنظر استفاده می‌شود. اغلب در تولید انواع میز، تختخواب، مبلمان، کابینت، کتابخانه و بسیاری دیگر از محصولات چوبی و ام دی اف، از انواع پیچ MDF استفاده می‌شود. اهمیت این پیچ‌ها در ساخت محصولات چوبی، انکارناپذیر است.

پیچ ام دی اف چیست؟

پیچ MDF یکی از ابزارهای مهم ساخت محصولات چوبی و به‌ویژه انواع کابینت ام دی اف است. در تولید این پیچ‌ها از آهن، استیل و دیگر فلزات موجود در بازار استفاده می‌شود که البته دارای درجه‌های کیفی گوناگونی هستند. معمولاً پیچ ام دی اف ساخته‌شده با آلیاژ کربن استیل (فولادی)، مقاومت و قدرت بسیار بالایی دارد و در پروژه‌های گوناگون از آن استفاده می‌شود.

ازنظر ظاهری، پیچ MDF دارای رزوه‌های بسیاری عمیق، نوک تیز، ساق کشیده و بلند و از نوع چهارسو است. پیچ‌خوردگی یا همان رزوه‌های عمیق باعث می‌شود که پیچ به‌خوبی درون بافت نرم MDF ثابت شود. این پیچ‌ها دارای ضخامت و طول متنوعی هستند. ازاین‌رو برای ساخت انواع محصولات چوبی ام دی اف کاربرد دارند.

مزایای استفاده از پیچ های ام دی اف در کابینت

باوجود اهمیت فراوان استفاده از این پیچ‌ها در تولید انواع کابینت ام دی اف، برای ساخت محصولاتی نظیر کمد، قفسه، شلف، کتابخانه، میز و رنج وسیعی از محصولات چوبی نیز از پیچ MDF استفاده می‌شود. کاربرد گسترده این پیچ‌ها را می‌توانید در تمام کارگاه‌های نجاری بزرگ و کوچک، شاهد باشید.

یکی از دلایل اصلی طراحی پیچ‌های اختصاصی برای ساخت محصولات چوبی و به‌ویژه محصولات ام دی اف، تناسب این پیچ‌ها با جنس و میزان تراکم MDF است. تمام متخصصین این حوزه از وزن سبک و انعطاف‌پذیری بالای چوب ام دی اف اطلاع دارند و می‌دانند که پیچ‌های معمولی به دلیل سختی زیاد، مناسب ساخت محصولات چوبی نیستند.

خرید قفل-خرید دستگیره-خرید لولا-خرید دستگیره دیجیتال-خرید دزدگیر-خرید دستگیره ای لاک-ای لاک-خرید دستگیره هوشمند-خرید قفل دیجیتال-جک پارکینگ

آشنایی با طول و ضخامت انواع پیچ MDF

تمام محصولات ام دی اف با استفاده از تکه‌هایی با ضخامت و طول یکسان تولید نمی‌شوند. به همین دلیل نیاز است تا پیچ‌های ام دی اف نیز دارای ابعاد مختلفی باشند تا بتوان در محصولات گوناگون از آن‌ها بهره برد. اگر شما یک پیچ ام دی اف ضخیم را درون یک فیبر نازک قرار دهید، بسیار محتمل است که فیبر دچار آسیب و شکستگی شود. از طرفی، اگر سایز پیچ مناسب نباشد، قادر نیست تا کابینت، تخت، قفسه یا هر محصول دیگری را به‌خوبی پایدار و ثابت نگه دارد.

آشنایی با انواع پیچ mdf براساس سایز

خرید قفل-خرید دستگیره-خرید لولا-خرید دستگیره دیجیتال-خرید دزدگیر-خرید دستگیره ای لاک-ای لاک-خرید دستگیره هوشمند-خرید قفل دیجیتال-جک پارکینگ

 

امروزه به دلیل افزایش کاربرد پیچ ام دی اف، این قطعه در ضخامت‌های گوناگونی تولید می‌شود که غالباً شامل این سه سایز است:

  1. پیچ MDF با ضخامت 3.5 میلی‌متر
  2. پیچ MDF با ضخامت 4 میلی‌متر
  3. پیچ MDF با ضخامت 4.2 میلی‌متر

این سه مورد از رایج‌ترین سایزهای پیچ‌های ام دی اف در بازار هستند. از سوی دیگر، همین موضوع در مورد طول این پیچ‌ها نیز صدق می‌کند. شرکت‌های تولیدکننده پیچ‌های MDF بر اساس یک سری استانداردها، طول پیچ‌ها را مشخص می‌کنند. در ادامه طول پیچ‌های ام دی اف رایج را مشاهده می‌کنید.

  1. پیچ ام دی اف 16 میلی‌متری
  2. پیچ ام دی اف 20 میلی‌متری
  3. پیچ ام دی اف 25 میلی‌متری
  4. پیچ ام دی اف 28 میلی‌متری
  5. پیچ ام دی اف 30 میلی‌متری
  6. پیچ ام دی اف 40 میلی‌متری
  7. پیچ ام دی اف 50 میلی‌متری
  8. پیچ ام دی اف60 میلی‌متری
  9. پیچ ام دی اف 70 میلی‌متری

تمام پیچ‌های MDF که درفروشگاه های یراق آلات به فروش می‌رسند، ترکیبی از این ضخامت‌ها و طول‌ها هستند. اگر تجربه کافی در حوزه ساخت محصولات MDF ندارید، حتماً بهترین سایز پیچ MDF برای پروژه خود را از افراد متخصص جویا شوید.

جنس انواع پیچ ام دی اف

پس از آشنایی با ابعاد و کاربرد پیچ ام دی اف، نوبت پرداختن به جنس این پیچ‌های کاربردی است. به‌طورکلی، این پیچ‌ها از ترکیب آن و سایر فلزات ساخته‌شده و درنهایت روکش می‌شوند. جنس آلیاژ استفاده‌شده در ساخت، اهمیت بالایی در سازگاری آن با MDF و همچنین میزان مقاومت پیچ دارد. از طرفی جنس روکش پیچ هم نقش مهمی در جلوگیری از زنگ‌زدگی دارد.

استیل ضدزنگ، برنز، آلومینیوم و برنج برخی از آلیاژهایی هستند که در ساخت پیچ MDF استفاده می‌شوند. دراین‌بین، فولاد به دلیل وزن سبک، در دسترس بودن، حالت‌پذیری آسان، قیمت مناسب و تحمل وزن محصولات چوبی از محبوبیت بالایی برخوردار است. البته همان‌طور که اشاره شد، آلیاژ کربن استیل یکی از بهترین متریال‌ها برای تولید پیچ ام دی اف است. این آلیاژ با برخی دیگر از فلزات مقاوم نظیر آهن ترکیب می‌شود و پیچ‌های با طول عمر بالا و مقاوم در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی را به ارمغان می‌آورد.

خرید قفل-خرید دستگیره-خرید لولا-خرید دستگیره دیجیتال-خرید دزدگیر-خرید دستگیره ای لاک-ای لاک-خرید دستگیره هوشمند-خرید قفل دیجیتال-جک پارکینگ

مزایای استفاده از پیچ ام دی اف چیست؟

دلایل متعددی وجود دارند که در صنایع چوبی به‌جای استفاده از پیچ‌های معمولی، پیچ MDF را برای اتصال ورق‌های ام دی اف به یکدیگر استفاده می‌کنند. برخی از این دلایل عبارت هستند از:

  • این پیچ‌ها امکان آسیب به فیبر MDF و ایجاد شکاف در اطراف آن را به حداقل می‌رسانند.
  • امکان استفاده از پیچ‌گوشتی‌های برقی برای ورود و خروج این پیچ‌ها به چوب وجود دارد که کار را بسیار آسان و دل‌نشین می‌کند.
  • ازآنجایی‌که پیچ ام دی اف اغلب در بسته‌های 500 عددی عرضه می‌شود، قیمت آن نیز به‌صرفه است.
  • در صورت نیاز به تعویض پیچ یا تغییر محل قرار گرفتن آن، به‌سادگی می‌توان پیچ ام دی اف را خارج کرد. این مورد از مزایای پیچ ام دی اف نسبت به میخ است. از این ویژگی می‌توان در فروشگاه‌ها، ادارات و حتی در خانه برای تغییر محل قفسه‌ها، کتاب‌خانه و… استفاده کرد.
  • مدل‌های متنوعی از پیچ MDF در بازار موجود هستند. شما می‌توانید با توجه به پروژه خود، از انواع این پیچ‌ها در طول و ضخامت‌های متنوع استفاده کنید.
  • در تولید پیچ ام دی اف از آلیاژهای ضدزنگ نظیر استیل استفاده می‌شود. درنتیجه، این پیچ‌ها درون چوب زنگ نمی‌زنند.
  • در مقایسه با سایر پیچ‌ها، پیچ MDF دارای رزوه‌های عمیق‌تری است تا به‌خوبی درون بافت ام دی اف فرو برود و قطعات را با بیشترین میزان ثبات و پایداری در کنار هم نگه دارد. نیازی به استفاده از مهره در کنار این پیچ‌ها نیست.

راهنمای خرید پیچ های MDF

راهنمای خرید پیچ های ام دی اف با بهترین قیمت و کیفیت

در کنار آشنایی با مزایا، انواع و کاربرد پیچ ام دی اف، نکاتی نیز وجود دارند که قبل از خرید پیچ ام دی اف و همچنین در زمان استفاده از آن، باید در نظر داشته باشید.

  • انتخاب و خرید پیچ ام دی اف، باید کاملاً متناسب با نیاز شما باشد. به این معنا که ابتدا ضخامت و طول فیبرهای MDF را مشخص و سپس اقدام به تهیه پیچ مناسب با آن‌ها کنید. پیچ‌های بزرگ، باعث شکستن فیبر شما می‌شوند.
  • برای اینکه مطمئن شویم ورود پیچ باعث آسیب به صفحه ام دی اف نمی‌شود، بهتر است ابتدا به کمک دریل یک سوراخ کوچک ایجاد و سپس پیچ را درون آن قرار دهیم. فراموش نکنید که این سوراخ باید نازک‌تر و کوتاه‌تر از ضخامت و طول پیچ باشد.
  • اگر از دریل به‌منظور سوراخ کردن چوب استفاده نمی‌کنید، حتماً از پیچ‌گوشتی شارژی استفاده کنید تا به‌طور هم‌زمان باعث سوراخ شدن چوب و قرار گرفتن پیچ ام دی اف در محل موردنظر شود.

جمع بندی

پیچ MDF یک از کاربردی‌ترین تجهیزات در صنایع چوبی است که امروزه به‌صورت گسترده از آن استفاده می‌شود. کاربرد پیچ ام دی اف برای متصل کردن فیبرهای چوبی و ام دی اف به یکدیگر و همچنین اتصال انواع کابینت، قفسه، کتابخانه و… به دیوار است. این پیچ‌ها با آلیاژهای فلزی گوناگونی تولید می‌شوند. بهترین پیچ‌های ام دی اف موجود در بازار از آلیاژ کربن استیل ضدزنگ ساخته‌شده‌اند.

پس از آشنایی با پیچ MDF و انواع مختلف آن که در طول و ضخامت‌های گوناگون تولید می‌شوند، حالا باید تصمیم بگیرید که کدام‌یک از این پیچ‌ها برای ساخت محصول چوبی شما مناسب است. با توجه به این مقاله و راهنمای استفاده از پیچ‌های MDF، حالا شما قادر به خرید بهترین پیچ ام دی اف خواهید بود.

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.