پایه کابینت چیست؟ معرفی انواع پایه کابینت
کابینتها جزو مهمترین و کاربردیترین اجزای آشپزخانه هستند. در کنار فراهم کردن فضای کافی جهت قرار دادن ظروف و وسایل گوناگون آشپزخانه، کابینتها باعث زیبایی محیط هم میشوند. در این مطلب قصد داریم درباره یکی از اجزای کوچک و درعینحال مهم کابینت صحبت کنیم؛ پایه کابینت (Cabinet Leg) که با نام تراز کننده (Levelers) هم از آنها یاد میشود.
پایه کابینت بهمنظور بالا بردن کابینتها از سطح زمین و تراز کردن آنها استفاده میشود. باوجود طراحیهای زیبا و خلاقانه، این پایهها میتوانند به زیبایی فضای آشپزخانه محیط زندگی یا کار شما نیز کمک شایانی کنند. این پایهها با متریال و مواد اولیه گوناگونی تولید میشوند.
پایههای کابینت کمک میکنند تا سطح پایینی کابینت بین 10 تا 15 سانتیمتر از سطح زمین فاصله بگیرد. همچنین بیشتر این پایهها حدود 3 سانتیمتر کوتاهتر یا بلندتر میشوند تا تراز کردن کابینت نیز امکانپذیر شود. با این توضیح مختصر، بیایید مهمترین کاربردهای پایه کابینت را بررسی کنیم.
پایه کابینت این مشکل را رفع میکند و امکان شستشو و تمیز نگهداشتن کف آشپزخانه، بدون آسیب رساندن به کابینتها را فراهم میکند.
آشپزخانه محلی برای پختوپز، شستشوی ظروف و فعالیتهایی از این قبیل است. از طرفی همواره نیاز است تا کف آشپزخانه از طریق شستشو با آب و مواد شوینده، تمیز شود. حالا تصور کنید که کابینت شما درست روی زمین قرار داشته باشد! در این شرایط، تمام آب و رطوبت به کف و بدنه کابینت منتقل میشود و پس از مدت کوتاهی شاهد فرسودگی و استهلاک کابینتها خواهید بود.
اغلب اوقات، کف آشپزخانه دارای شیب ملایمی به سمت چاه تخلیه فاضلاب است تا در زمان شستن آشپزخانه به شما کمک کند. همچنین این شیوه زهکشی باعث میشود که امکان قرار دادن بیواسطه کابینت بر روی سطح آشپزخانه وجود نداشته باشد.
کاربرد پایه کابینت در چنین شرایطی، تراز کردن تمام کابینتها برای ایجاد سطحی صاف است. با چرخاندن این پایهها به چپ و راست، طول پایه کوتاهتر و بلندتر میشود تا درنهایت کابینتها تراز شوند. البته این کار تخصصی است و بهتر است توسط افراد متخصص انجام شود.
پایه کابینت جزو اجزای اصلی کابینت است و با هدف زیبایی دکوراسیون داخلی آشپزخانه طراحی نشده است. بااینوجود، به دلیل ارائه طرحهای زیبا و مجلل توسط بعضی از کمپانیهای سازنده، این پایهها ازنظر زیباییشناسی نیز تأثیرگذار هستند.
معرفی انواع پایه کابینت آشپزخانه
همانطور که برای ساخت کابینتها از متریال گوناگونی استفاده میشود، در تولید پایهها نیز اوضاع به همین منوال است. هر شخصی میتواند با توجه به قیمت، سلیقه شخصی و مطابقت با نوع کابینت خود، پایه کابینت موردنظرش را تهیه کند. معمولاً پایهها در یکی از این دستهبندیها قرار میگیرند:
پایه پلاستیکی
پایه آلومینیومی
پایه استیل
پایه چوبی
پایه شیشهای
محصولات متنوعی در هرکدام از این دستهبندیها وجود دارند تا با انواع طرح، رنگ و سبک کابینتهای امروزی، سازگار باشند. در ادامه به بررسی و معرفی انواع پایه کابینت میپردازیم.
این نوع پایه برای کابینت بسیار رایج است و در بسیاری از کابینتهای چوبی، MDF و… از آن استفاده میشود. استفاده از این نوع پایهها بسیار آسان است و از طرفی قیمت مناسب و مقرونبهصرفهای دارند. یکی از مهمترین مزایای این پایهها، عدم فرسودگی و استهلاک در تماس با رطوبت است.
این پایه جزو مدلهای فلزی به شمار میرود که اغلب با متریال ضدزنگ ساخته میشود. پایههای آلومینیومی توانایی بالایی برای تحمل وزن کابینتهای سنگین دارند. اگر از مدلهای باکیفیت این محصول استفاده شود، بهندرت شاهد خوردگی و فرسودگی آن خواهید بود.
استیل هم یکی از انواع پایههای فلزی کابینت است و مانند مدل آلومینیومی، تحمل فشار ناشی از وزن کابینتهای سنگین را دارد. این محصول به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی، ظاهر چشمنواز و طول عمر بالا، یکی از محبوبترین پایههای کابینت موجود در بازار است.
در این بخش از آشنایی با پایه کابینت، به سراغ یک مدل خاص و زیبا میرویم؛ پایه شیشهای.
این پایهها به دلیل ظاهر شفاف و زیبایی که دارند، گزینهای عالی برای بهبود زیبایی نمای کابینت شما هستند. شیشه نسبت به رطوبت مقاوم است و بهندرت شاهد فرسودگی چنین پایههایی خواهید بود. برای تقویت استقامت این پایهها بهمنظور تحمل وزن کابینت، از یک سری متریال فلزی نیز در کنار آنها استفاده میشود.
پایههای چوبی اغلب برای کابینتهای چوبی و MDF استفاده میشوند و ظاهری گرم و روستیک به کابینتهای شما میبخشند. این پایهها قادر به تحمل وزن کابینتهای سنگین نیز هستند. یکی از مشکلات این نوع پایهها، جذب رطوبت و فرسودگی در تماس مداوم با آب است. اگر از پایههای چوبی استفاده میکنید، بهتر است کمتر سراغ شستشوی کف آشپزخانه بروید.
به دلیل تولید مدلهای متنوع و زیبای پایه مخصوص کابینت، احتمالاً نیازی به پنهان کردن آنها نخواهید داشت. بااینوجود، چنین موضوعاتی کاملاً وابسته به سلیقه افراد هستند و عدهای تمایلی به دیده شدن این پایهها ندارند. در این شرایط، با استفاده از «پاخور کابینت» و کلیپس مخصوص آن، امکان پنهان کردن تمام پایهها وجود دارد.
پاخور کابینت، یک صفحه مسطح است که میتواند از جنس چوب، MDF، آلومینیوم و PVC باشد. این صفحات باید توسط کابینت ساز و متناسب با فضای خالی زیر کابینت شما ساخته شوند. درنهایت، پاخور بهواسطه کلیپس به پایه کابینت متصل میشود و ظاهری یکپارچه ایجاد میکند.
ابتدا باید پایهای را انتخاب کنید که متناسب با وزن کابینت شما باشد و بتواند سنگینی آن را تحمل کند. پس از انتخاب پایه مناسب برای کابینت، مراحل نصب آن شروع میشوند.
ابتدا باید کفی پایه کابینت را به سطح زیرین کابینت و محل تعبیهشده برای پایه متصل کنید. این اتصال بهوسیله یک یا چند پیچ انجام میشود.
پس از نصب کفی، لازم است تا پایه را به آن متصل کنید و کابینت را در محل تعبیهشده قرار دهید.
آخرین کاری که باید انجام دهید، تراز کردن پایهها است تا کابینت در وضعیت مناسبی قرار بگیرد و از لغزش آن جلوگیری شود.
نصب پایههای کابینت در همین سه مرحله ساده خلاصه میشود؛ اما شایان به ذکر است که انجام آن به همین سادگی نیست و نیاز به تخصص و تجربه دارد. به همین دلیل بهتر است بعد از تهیه پایهها، از یک کابینت ساز برای تعویض یا نصب آنها کمک بگیرید.
پایه کابینت یکی از اجزای اصلی کابینت است و در نبود آن، با مشکلات متعددی روبهرو خواهید شد که به آنها اشاره کردیم. این پایهها در گذشته نیز وجود داشتند؛ اما این روزها با ظاهری زیباتر، طرحهای متنوعتر و استحکام بیشتری تولید میشود.
در این مطلب به معرفی انواع پایه کابینت پرداختیم تا درنهایت بتوانید بر اساس نوع کابینت، وزن کابینت و سلیقه خود، بهترین مدل را انتخاب و تهیه کنید. این پایهها باعث زیبایی کابینتهای شما میشوند و همچنین بهترین شرایط برای استفاده از آنها را فراهم میکنند.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.