وام ازدواج ۳۵۰ میلیون تومان شد
به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت اول امروز (شنبه) و در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور در بخش هزینهای، جز ۱ بند ث تبصره ۱۳ لایحه را به تصویب رساندند.
بر اساس این مصوبه، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است مطابق با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و قوانین مربوط به ایثارگران، قانون حمایت از حقوق معلولان، قانون جهش تولید دانش بنیان، قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و تسهیلات موضوع ماده (۷۷) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه زندانیان نیازمند از محل سپردههای قرض الحسنه اعم از جاری و پس انداز شبکه بانکی (غیر از بانکهای قرض الحسنه) پس از کسر سپرده قانونی را تا سقف سه میلیون میلیارد (۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن و دیگر موارد ذکرشده در قوانین فوق اختصاص داده و از طریق بانکهای عامل (به تشخیص شورای پول و اعتبار) به شرح زیر نسبت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه اقدام نماید:
۱. تسهیلات قرض الحسنه ازدواج (موضوع ماده (۶۸) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت:
-۱-۱ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوجهایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۱۴۰۱/۱/۱ بوده است مبلغ سه میلیارد (۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و با دورهی بازپرداخت ۱۰ ساله
-۱-۲ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوجهای زیر بیست و پنج سال و زوجههای زیر بیست و سه سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون (۳.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال
در ادامه جلسه، اجزای ۶ و ۷ بند ث تبصره ۱۳ لایحه بودجه به شرح زیر تصویب شد:
۶. مسوؤلیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی، بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی، کلیه مدیران و کارکنان ذیربط میباشد. عدم اجرای هریک از بندهای این تبصره (مشتمل بر تأخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون) تخلف محسوب شده و در مراجع ذی صلاح قابل پیگیری است.
۷. همچنین در ردیف (۷) بند (ث) تبصره (۱۳) ماده واحده این لایحه آمده است که بند (ت) و اجزای (۲) و (۵) بند (ح) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تنفیذ میشود.
مهمترین شرط ثبت نام و اقدام برای دریافت وام ازدواج، برخورداری از تابعیت ایرانی است. لازم به توضیح است چنانچه فردی دارای تابعیت ایرانی باشد، اما ساکن ایران نباشد، همچنان امکان درخواست برای اخذ این وام نیز وجود دارد و محدودیتی برای متقاضیان ایرانی ساکن کشورهای دیگر اعمال نخواهد شد.
دومین شرط اقدام برای اخذ وام ازدواج، که اساسیترین و مهمترین الزامات دریافت این وام است، تعداد درخواست متقاضیان وام ازدواج است. به معنای سادهتر اگر فرد متقاضی در گذشته از این وام استفاده کرده باشد، نمیتواند مجددا برای دریافت وام ازدواج اقدام نماید، در حقیقت هر فرد ایرانی تنها یک بار میتواند وام ازدواج دریافت کند.
قوانین کلی و ضوابط دریافت وام ازدواج در کلیهی مبالغ
۱. دریافت تسهيلات ازدواج، منوط به عدم دریافت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج در گذشته است.
۲. چنانچه فرد متقاضی قبلا از وام ازدواج استفاده نکرده باشد، علیرغم ازدواج دوم یا بیشتر، همچنان میتواند از تسهيلات قرضالحسنه وام ازدواج بهرهمند گردد.
۳. هر یک از زوجین مستلزم ثبتنام جداگانه در سامانه قرضالحسنه ازدواج هستند.
۴. کلیهی اشخاص حقیقی دارای ۱۸ سال تمام که سابقهی چک برگشتی یا اقساط معوقه در سیستم بانکی کشور را نداشته باشند، میتوانند در سامانه ثبتنام کنند.
۵. ارائهی سند رسمی ازدواج زوجین که در دفاتر اسناد رسمی به ثبت رسیده باشد الزامیست.
نحوه ثبتنام وام ازدواج
۱. اولین مرحله برای ثبتنام جهت اخذ وام ازدواج، ورود به وبسایت رسمی تسهیلات قرضالحسنه ازدواج است.
۲. پس از ورود به سامانهی اصلی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در آدرس فوق، قوانین و مقررات را به دقت مطالعه کنید.
۳. به خاطر داشته باشید هر یک از زوجین میبایست فرم ثبتنام جداگانهای برای دریافت وام ازدواج پر کنند، بنابراین نیاز است دو فرم مجزا یکی با مشخصات شخص شما، و فرم دیگر با مشخصات همسر شما تکمیل شود.
۴. پس از اینکه مراحل اینترنتی ثبتنام را تکمیل کردید، یک پیامک از سامانه تسهیلات وام قرضالحسنه، که حاوی یک کد ده دقمی است، به شماره موبایلی که در فرم وارد کردهاید برای شما ارسال خواهد شد.
نکته مهم: به خاطر داشته باشید که از این مرحله به بعد، درخواست شما برای اخذ وام ازدواج با این کد رهگیری شناسایی و پیگیری میشود، بنابراین حتما آن را در گوشهای یادداشت و ذخیره کنید.
نکته مهم: سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بانک مرکزی جمهوری اسلامی به نشانی ve.cbi.ir ایران تنها مرجع رسمی کشور جهت ثبت نام متقاضیان تسهیلات یاد شده است.
بانک مرکزی مکلف است ضمن اجرای تکالیف منظور در راستای شفافیت و انضباط بخشی به استفاده از تسهیلات بانکی با اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را به نحوی مدیریت کند که تعداد جوانان در صف وام ازدواج در پایان هر ماه کمتر از ۴۰ هزار نفر باشد.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.