قیمت هوشمندسازی خانه چقدر است ؟
در این مقاله قصد داریم به قیمت هوشمندسازی خانه و ویلا و یک واحد اداری بپردازیم و با بررسی آیتم های مختلف حدود قیمت را برای هوشمندسازی تخمین بزنیم.
در ابتدا لازم است با مفهوم هوشمندسازی آشنا شوید . این روزها در مورد هوشمندسازی خانه و هوشمندسازی ویلا و حتی هوشمندسازی شهر و خدمات دولتی زیاد صحبت میشود .
اما واقعا واژه هوشمندسازی مترادف الکترونیکی شدن است؟ یا هوشمندسازی مساوی کنترل پذیر بودن است.
در ابتدا به این سوالات پاسخ شفافی خواهیم داد.
هوشمندسازی چیست ؟
به طور کلی هوشمندسازی یعنی انجام برخی امور بدون نیاز به هوش انسان و با کمک هوش مصنوعی .
این تعریف کلی ترین و جامع ترین تعریف برای هوشمندسازی است. اما هر کدام از موارد ذکر شده در بالا مختصات متفاوتی دارند. به طور مثال هوشمندسازی خانه با هوشمندسازی شهر و یا دولت متفاوت است .
در تصمیم گیری های کلان کشوری ، هوشمندسازی به معنای سهولت کنترل و مدیریت جمعی تلقی میشود.
اما در مبحث هوشمندسازی خانه کمی متفاوت است .
هوشمندسازی خانه یعنی چی ؟
برای هوشمندسازی یک خانه کافی است سبک زندگی خود را به وسایل هوشمند بفهمانیم و دیگر برای انجام آنها نیازی به حضور خود و یا اقدام خود نباشد .
فهماندن یا تعریف کردن نیاز های انسان به تجهیزات هوشمند توسط ابزارهایی مانند گوشی موبایل به واسطه ی اپلیکیشن و انجام آن امور توسط هوش مصنوعی را سناریو میگویند .
سناریو پذیری وسایل هوشمند یکی از مهم ترین مزیت های تجهیزات هوشمند است و پیاده سازی سناریو های شخصی یکی از مهم ترین آن مزیت ها به شمار می آید .
سناریوپذیری هوشمندسازی خانه
حال وقت آن است که مثالی از سناریو های هوشمندسازی بیان کنیم تا موضوع بهتر روشن شود .
فرض کنید شما هر روز سر ساعت 7 از خواب بیدار میشید و قهوه میل میکنید و ساعت 7:45 خانه را ترک میکنید و ساعت 18 به منزل بر میگردید .انجام این روتین زندگی را با تعریف برای تجهیزات هوشمند ساده تر و لذت بخش تر میکنید .
در ابتدا با آلارم دستیار صوتی هوشمند الکسا می توانید هر روز راس ساعت بیدار شوید و خواب نمانید .
سپس توسط پریز هوشمند قهوه ساز شما روشن شده و قهوه آماده میل کردن باشد. پرده های خانه به صورت اتوماتیک کنار رفته و با کلید لمسی هوشمند چراغ های لازم روشن شود. سپس با حسگر حرکتی موزیک مورد علاقه شما پخش شود و نوید یک روز جذاب را برای شما داشته باشد .
در نهایت هنگام خروج ، دستگیره ضد سرقت درب هوشمند امنیت خانه را فراهم میکند . سیستم امنیتی هوشمند فعال میشود و خیالتان از هر گونه خطر احتمالی راحت میشود . چراغ ها خاموش شده و موزیک قطع میشود.
قبل از ورود به خانه سیستم تهویه فعال شده تا هنگام ورود مجدد از هوای مطبوع لذت ببرید. خانه هوشمند شما تا رسیدن شما به منزل توسط جاروبرقی هوشمند می تواند نظافت را انجام دهد. آبیاری هوشمند صورت بگیرد و گلها و گیاهان شما آبیاری شوند.
هنگام ورود شما به منزل چراغها روشن شده و پرده ها کشیده میشود. تلویزیون توسط کنترلر هوشمند IR روشن می شود و حتی چایی ساز شما آماده ی تحویل یک فنجان چای دلچسب به شما خواهد بود.
رویای هوشمندسازی خانه به واقعیت پیوسته است .
تعاریف بالا از سناریو های هوشمندسازی خانه واقعا جذاب و دلبرا هست . برخی شاید فکر کنن که امکان این نوع زندگی ممکن نیست ولی باید گفت به راحتی تمامی این موارد قابل اجرا است.
اما شاید برخی بر این باور باشند که هزینه این نوع زندگی هوشمند بسیار بالا باشد . در ادامه به هزینه های هوشمند سازی می پردازیم.
هزینه هوشمندسازی خانه چقدر است؟
برای هوشمند کردن خانه باید به این نکته توجه داشت که از چه برندی استفاده می شود . بعد از انتخاب برند باید به پروتکل ارتباطی یا به زبان ساده تر ، نوع ارتباط برقرار کردن تجهیزات هوشمند توجه کرد چون در قیمت تجهیزات تاثیر زیادی دارد.
برند های مختلفی در هوشمندسازی فعال هستند. از جمله اشنایدر و فیبارو و برند های اروپایی مطرح مانند فیلیپس . ما سه نکته در مورد این برند ها لازم است بدانید .
- ابتدا اینکه این برند ها در ایران پشتیبانی نمیشوند و برقراری ارتباط از راه دور ندارند و عملا کارایی ندارند.
- نکته دوم اینکه تمامی این برند ها برای اجرا لازم دارند تا زیرساخت گران قیمت و وسیعی را پیاده سازی کنند و حتی منجر به تخریب های اساسی می شوند . همچنین امکان پیاده سازی در خانه های ساخته شده را ندارند .
- و نکته آخر اینکه برای استفاده از این برند ها چیزی حدود 600 میلیون تومان لازم است تا یک واحد مسکونی هوشمند شود .
برندهای مناسب هوشمندسازی خانه
برخی برند ها با کیفیت بسیار بالا و پشتیبانی وسیع در ایران با قیمت های مناسب تر موجود هستند . مانند برند TUYA و ORVIBO و MOES
مزیت این برند ها قیمت مناسب و پروتکل بیسیم آنها است . یعنی برای هوشمندسازی خانه نیازی نیست دیوار ها تخریب شوند . بر بستر سیم کشی قدیمی هم قابل اجرا هستند و خانه های ساخته شده هم می توانند از این امکانات بهره مند شوند .
برای براورد هزینه هوشمندسازی خانه با برند های ذکر شده چیزی حدود 30 میلیون کافی است . با این مبلغ شما می توانید سیستم روشنایی و تهویه و تلویزیون و کولر گازی و درب پارکینگ و سیستم امنیتی و حتی آبیاری خانه را هوشمند کنید
دلیل پایین بودن قیمت این تجهیزات تکنولوژی پیشرفته آنهاست . به دلیل استفاده از تکنولوژی IOT اینترنت اشیا این آیتم های هوشمند مستقیم به اینترنت متصل میشوند و نیازی به سرور مرکزی ندارند . همین امر موجب میشود هزینه های اضافی کم شود .
صرفه جویی در مصرف برق با هوشمندسازی خانه
نکته قابل توجه هوشمندسازی خانه این است که بعد از گذشت مدتی کوتاه ، متوجه کاهش هزینه ها در مصرف برق و حتی آب و دیگر انرژی ها خواهید شد . چون دیگر نیازی نیست تمام روز سیستم تهویه روشن باشد .
دیگر با فراموش کردن لازم نیست چراغ ها تمام روز روشن باشند . همین موارد باعث میشود بخش عظیمی از این هزینه اولیه در صرفه جویی برق به جیب ما بازگردد .
هوشمندسازی خانه راهکاری منطقی
برای جمع بندی مطلب لازم است این نکته را بگوییم که در عصر جدید هوشمندسازی خانه امری ضروری به حساب می آید . علاوه بر راحتی و جذابیت ، زندگی را منظم تر میکند . در هزینه ها صرفه جویی میکند و آسایش را به ما هدیه میدهد . فقط کافی است انتخابی درست داشته باشیم .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.