فواید ماساژ دادن نوزاد چیست؟

فواید ماساژ دادن نوزاد چیست؟

فواید ماساژ دادن نوزاد چیست؟

 قرن‌هاست که نوزادان و والدینشان از ماساژ کودک لذت می برند. ماساژ دادن نوزاد پیوند والدین و فرزند را ترویج می‌کند، اما مزایای آن فراتر از پرورش است. مطالعات ماساژ دادن نوزاد را با بهبود کیفیت خواب نوزادان و والدینشان، کاهش استرس، رشد مغز و بدن سالم، بهبود ارتباطات غیر کلامی، و موارد دیگر مرتبط دانسته‌اند.

به طور خلاصه، گنجاندن ماساژ دادن نوزاد در روال مراقبت شما می‌تواند فواید زیادی را به همراه داشته باشد، بنابراین وقت گذاشتن برای آن مفید است. در اینجا چند تکنیک ماساژ دادن وجود دارد که هر والدینی باید بداند – و به یاد داشته باشید که اگر سوالی دارید با پزشک خود مشورت کنید.

ماساژ روزانه نوزاد مزایای بسیاری دارد که انجمن بین‌المللی ماساژ نوزادان (IAIM) آن‌ها را به دسته‌های تعامل، تحریک، تسکین و آرامش تقسیم می‌کند. IAIM دریافته است که این مزایا نه تنها بر کودک، بلکه بر کل خانواده و حتی جامعه او تأثیر می‌گذارد.

اثر متقابل: ماساژ دادن نوزاد زمان با کیفیتی را بین والدین و نوزادشان تسهیل می‌کند و احساس دلبستگی، عشق و اعتماد را افزایش می‌دهد. این تماس اولیه نزدیک با والدین می‌تواند رشد همدلی و اعتماد به نفس را در کودکان تشویق کند.
تحریک: ماساژ دادن نوزاد تمام سیستم‌های بدن – از جمله دستگاه گوارش، ایمنی، هورمونی و گردش خون – و همچنین عضلات و مفاصل را تحریک می‌کند. نوزادان ممکن است بهبود آگاهی بدن را تجربه کنند که منجر به هماهنگی و تعادل بهتر می‌شود.
تسکین: IAIM گزارش می‌دهد که ماساژ دادن نوزاد ممکن است به تسکین مشکلات گوارشی مانند قولنج و یبوست، ناراحتی دندان درآوردن و دردهای رشد کمک کند.
آرامش: ماساژ دادن نوزاد با بهبود الگوهای خواب نوزادان و والدین آن‌ها همراه با کاهش هورمون‌های استرس و افزایش هورمون‌های “احساس خوب” مرتبط است.
تحقیقات همچنین ماساژ دادن نوزاد را با افزایش وزن سالم، کاهش زردی و تسکین درد مرتبط کرده است. علاوه بر این، عملکرد شناختی، مهارت‌های پیش از زبان و رشد حرکتی نیز ممکن است از ماساژ نوزاد بهبود یابد، به لطف تعاملی که با مراقب ایجاد می‌کند.

 

                                           

 در شروع ماساژ دادن نوزاد چه کار کنیم ؟


آیا می‌خواهید ماساژ را در برنامه روزانه نوزاد خود بگنجانید؟ برای این کار هرگز مشورت با پزشک را فراموش نکرده و در نظر داشته باشید در ماساژ دادن نوزاد تازه متولد شده باید دقت بیشتری داشته باشید.

  • مواد لازم: یک پتو یا حوله و روغن ماساژ همه چیزی است که نیاز دارید. قبل از استفاده از هر روغن ماساژ، از پزشک خود بپرسید و روغن‌های بدون اسانس تند یا عطر انتخاب کنید. برای شروع روغن را روی نقطه کوچکی از پوست کودک خود آزمایش کنید و یک روز صبر کنید تا مطمئن شوید که هیچ حساسیتی روی پوست ظاهر نمی‌شود.
  • شما باید ماساژ دادن نوزاد را زمانی انجام دهید که کودک شما در حالت آرام و در عین حال هوشیار است – نه بلافاصله پس از شیر خوردن یا زمانی که او خواب آلود است. روی زمین بنشینید و کف پاهایتان را کنار هم بگذارید و با پاهایتان به شکل الماس در بیایید. پتو را روی پاها و بین زانوهایتان بپوشانید.
  • نوزادتان را تا پوشک درآورید و روی پتو بگذارید و سرش را روی پاهایتان قرار دهید. با یک ضربه آرام “سلام” از سر تا انگشتان کودک شروع کنید. اگر کودک شما سفت شد، گریه کرد یا تحریک پذیر شد، به قسمت دیگری از بدن حرکت کنید یا به سادگی ماساژ آن روز را پایان دهید. اگر آنها به خوبی پاسخ دادند، به آرامی بدن آن‌ها را بخش به بخش ماساژ دهید.

 

راهنمای هفته به هفته ماساژ دادن نوزاد


نکته ایمنی: به یاد داشته باشید که قبل از شروع روتین ماساژ با کودک خود با پزشک خود مشورت کنید. اگرچه ماساژ دادن نوزاد به طور معمول بی خطر است، اما برخی از نوزادان ممکن است مشکلات زمینه‌ای داشته باشند که باید آن را در نظر گرفت.

ماساژ شکم نوزاد: به گفته IAIM، مالش معده نوزاد می‌تواند به تسکین مشکلات گوارشی مانند یبوست و گاز، بهبود علائم قولنج و تشویق به هضم خوب کمک کند.

دست خود را بگیرید تا نوک انگشت بتواند مانند دست و پا زدن روی شکم کودک شما حرکت کند. از پایه قفسه سینه شروع کنید، با یک دست به سمت پایین و سپس با دست دیگر حرکتی مانند چرخ دست و پا بزنید.
به آرامی شکم را با نوک انگشتان خود به صورت دایره‌ای و در جهت عقربه های ساعت ماساژ دهید. انگشتان خود را در جهت عقربه‌های ساعت دور ناف حرکت دهید.
زانوها و پاهای کودک را کنار هم نگه دارید و به آرامی زانوهای او را به سمت شکم فشار دهید. باسن کودک خود را چند بار به سمت راست بچرخانید. (این کار اغلب به دفع گاز کمک می‌کند.)
دست را به صورت افقی روی شکم قرار دهید و چند بار دست خود را از این طرف به سمت دیگر تکان دهید.

چند راه برای تسکین ناراحتی معده کودک


ماساژ دادن سر و صورت نوزاد:

ماساژ ملایم سر و صورت می‌تواند تنش را از بین ببرد، گردش خون را بهبود بخشد و خواب سالم را قبل از خواب را به نوزاد شما هدیه کند. تشویق کند. ماساژ سر حتی ممکن است رشد مو را تقویت کند!

سر کودک را در هر دو دست خود قرار دهید، پوست سر را با نوک انگشتان خود ماساژ دهید، مثل اینکه در حال شامپو زدن هستید.

گوش‌ها را بین انگشت شست و اشاره ماساژ دهید.
شکل قلب را روی صورت کودک خود بکشید و دستان خود را در چانه به هم نزدیک کنید.
انگشت شست خود را بین ابروهای کودک قرار دهید و به بیرون بکشید.
دوباره با انگشتان شست خود، به آرامی روی پلک‌های بسته کودک خود حرکت دهید.
با استفاده از نوک انگشتان، فک را به صورت دایره‌های کوچک ماساژ دهید.

 

                               

 

ماساژ قفسه سینه نوزاد


هنگامی که کودک شما از سرفه، سرماخوردگی یا عفونت تنفسی رنج می‌برد، ماساژ قفسه سینه با روغن درمانی ممکن است به تسکین علائم آن کمک کند. حتی برای نوزادان سالم، ماساژ قفسه سینه می تواند الگوهای تنفسی و سلامت ریه‌ها را بهبود بخشد. اگر بیمار هستند قبل از ماساژ قفسه سینه با پزشک اطفال خود مشورت کنید. باز هم تاکید می‌کنیم که ماساژ دادن نوزاد نیازمند مشورت با پزشک است.

هر دو دست را روی قفسه سینه کودک قرار دهید و از جناغ جناغ تا شانه‌ها به سمت بیرون حرکت دهید.
با شروع ماساژ دادن نوزاد از جناغ سینه، شکل قلب را ترسیم کنید که هر دو دست را به سمت شانه‌ها بالا می‌آورد، سپس پایین و به عقب برمی‌گردد.
در یک الگوی متقاطع، به صورت مورب از یک سمت لگن کودک، به سمت بالا و روی شانه مقابل حرکت دهید و به پایین به سمت باسن برگردید.

 

 

 

                                          

 

 

۷ بیماری شایع نوزادان و کودکان نوپا و نحوه درمان آن‌ها


ماساژ دادن بازوهای یک نوزاد:‌

مانند بقیه بدن، ماساژ بازوهای کودک می‌تواند به بهبود و هماهنگی ماهیچه‌ها و همچنین افزایش آگاهی بدن کمک کند.

با یک دست مچ کودک خود را بگیرید. بازو را با ضربه ملایم به آن شل کنید.
مچ کودک را با یک دست بگیرید و دست دیگر خود را به شکل C در اطراف بالای بازو بگیرید. در حالی که هر دست بازو را می‌گیرد، یکی درست بالای دیگری، از شانه تا مچ به سمت پایین حرکت کنید و هر دو دست را در جهت مخالف بچرخانید، گویی به آرامی حوله‌ای را فشار می‌دهید.
کف دست را ماساژ دهید، شست را روی شست از پاشنه دست تا انگشتان حرکت دهید.
بالای دست را از مچ تا نوک انگشتان پایین بکشید. هر انگشت را به آرامی فشار داده و بکشید.
با حرکت دادن انگشتان در دایره‌های کوچک مچ دست را ماساژ دهید.
بازوی آنها را بین هر دو دست خود بچرخانید.

 

                                             

 

ماساژ دادن پشت نوزاد


ماساژ دادن منظم کمر به کودک ممکن است به او کمک کند در حالت خوابیدن روی شکم احساس راحتی بیشتری داشته باشد. اگر این موقعیت باعث می‌شود آن‌ها بی‌قرار شوند، از آن بگذرید و سعی کنید ناحیه دیگری را که برای کودک راحت‌تر به نظر می‌رسد هدف قرار دهید.

کودک خود را به صورت افقی در مقابل خود روی شکم خود قرار دهید یا او را روی پاهای دراز خود قرار دهید. دست‌هایشان را جلوی آنها نگه دارید نه در کنارشان.
در حالی که هر دو دست خود را روی پشت کودک خود قرار دهید، هر دست را از زیر گردن به سمت باسن به جلو و عقب ببرید (در جهت مخالف نگه دارید).
باسن کودکتان را با یک دست بگیرید و با دست دیگر از گردن تا باسن پایین بیاورید.
با استفاده از نوک انگشتان خود، به صورت دایره‌های کوچک از یک طرف ستون فقرات کودک و طرف دیگر به سمت بالا ماساژ دهید. از فشار مستقیم روی ستون فقرات خودداری کنید.
شانه‌های نوزاد را با حرکات دایره‌های کوچک ماساژ دهید.
با حرکات دایرهای بزرگ باسن آن‌ها را ماساژ دهید.
انگشتان خود را مانند چنگک نگه دارید، پشتش را هنگام ماساژ دادن نوزاد نوازش کنید.

 

                                              

ماساژ دادن پاهای نوزاد


اگرچه ممکن است کودک شما هنوز راه نرود، اما ماساژ آرام پا همچنان می‌تواند به کاهش تنش و ایجاد آرامش او کمک کند.

یکی از پاهای کودک را از مچ پا بلند کرده و با ضربه ملایم به قسمت بالای ران، آن را شل کنید.
مچ پا را با یک دست نگه دارید و دست دیگر خود را به شکل C، با شست به پایین، دور بالای ران کودک بگیرید.
در حالی که دستانتان ساق پا را از ران گرفته، یکی درست بالای دیگری، از باسن تا پا به سمت پایین حرکت کنید و هر دو دستتان را در جهت مخالف بچرخانید.
در کف پا، از یک حرکت شست روی شست برای ماساژ از پاشنه تا انگشتان پا استفاده کنید.
از تمام دست خود برای نوازش کف پا از پاشنه تا انگشتان استفاده کنید.
اطراف مچ پا را با استفاده از دایره های کوچک ماساژ دهید.
ساق را بین دستان خود بچرخانید، انگار که خمیر را می‌پیچید.

 

                                     

 

 

 

نکات کلی برای ماساژ دادن نوزاد


قرار دادن ماساژ نوزاد در روال فرزندپروری شما نباید دشوار باشد، اما برخی از دستورالعمل‌های کلی وجود دارد که باید از آن‌ها پیروی کنید تا تلاش خود را به حداکثر برسانید و کودک خود را ایمن و شاد نگه دارید. در اینجا نکاتی وجود دارد که باید هنگام شروع ماساژ کودک در نظر داشته باشید:

بلافاصله پس از شیر خوردن از ماساژ دادن نوزاد خودداری کنید. حداقل ۴۵ دقیقه یا تا زمانی که کودک شما آرام و هوشیار باشد – احتمالاً قبل از خواب یا بعد از تعویض پوشک – صبر کنید.
ضربات را ملایم اما محکم و نه قلقلک دهید.
ماساژ را در برنامه روزانه کودک خود قرار دهید.
علائم کودک خود را در مورد زمان توقف دنبال کنید. یک ماساژ بسته به خلق و خوی آنها می تواند ۱۰ دقیقه یا ۳۰ دقیقه طول بکشد. گریه کردن، تکان خوردن یا به خواب رفتن نشانه‌هایی هستند که نشان می‌دهد کودک شما حس خوب ماساژ دادن نوزاد را احساس نمی‌کند.
قبل از استفاده از هر روغن ماساژ با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف مواد حاوی مواد دارای اسانس تند یا حسیت زا اجتناب کنید.
از روغن ماساژ دور چشم، بینی و دهان استفاده نکنید. و از هیچ روغن گیاهی استفاده نکنید.
به یاد داشته باشید که آرام باشید و زیاد نگران تکنیک خود نباشید. آهسته صحبت کنید، آواز بخوانید یا برای کودک زمزمه کنید و لبخند بزنید تا به او بیاموزید که این یک فعالیت سرگرم کننده و دوست داشتنی است که می‌توانید با او وقت بگذرانید.

 

 

 

                                       

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.