سازمان های موفق چگونه امنیت اتاق سرور را فراهم میکنند؟
اطمینان از امنیت اتاق سرور مهمترین قدم بعد از راهاندازی اتاق مخصوص سرور و تجهیزات جانبی آن است. اتاق سرور قلب هر امکاناتی با عملکرد بالا، از آنلاین نگه داشتن شبکه گرفته تا ذخیره دادههای مهم و… است. در واقع سرورها نه تنها کلید فرآیندهای کارآمد و بدون وقفه را برعهده دارند، بلکه بهدلیل گرانقیمت بودن آنها یک سرمایهی تجاری نیز محسوب میشوند. به همین خاطر، نظارت بر اتاق سرور و اطمینان از ایمنی آن بسیار مهم و حیاتی است.
اگرچه ممکن است در قدم اول حفظ امنیت اتاق سرور دشوار به نظر برسد اما با انجام برخی از اقدامات ضروری، خیالتان از ایمنسازی آن راحت خواهد بود. پیشنهاد ما این است که این راهنما را که براساس پیشنهادهای متخصصان فناوری اطلاعات و راهکارهای امنیتی شرکتهای بزرگ جمعآوری شده و حاوی نکات مفید در زمینهی ایمنی اتاق سرور است، از دست ندهید.
در سادهترین تعریف، به مکانی که چندین سرور (از یک تا هزار عدد)، سختافزار و تجهیزات جانبی را در خود نگهداری میکند و عملیاتهای گوناگون در خانه، شرکت یا سازمان به آن بستگی دارد، اتاق سرور (Server Room) گفته میشود. اندازه اتاق سرور براساس کارآیی آن از یک کمد تا یک ساختمان چند طبقه متفاوت است. معمولاً به اتاقهای سرور بزرگ که در سراسر یک ساختمان پخش هستند، مراکز داده (Data Centers) گفته میشود.
اتاق سرور با توجه به تجهیزات متعددی که دارد معمولاً از دفتر و اتاق کاری کارمندان جدا هستند. همچنین بهدلیل مسائل امنیتی شرکتها و سازمانهای متوسط تا بزرگ اتاق سرور را با دیگر فضاهای کاری ترکیب نمیکنند.
این اتاقها الزامات منحصربهفردی دارند که براساس استانداردهای صنعتی راهاندازی میشوند. در واقع اتاقهای سرور باید شرایط محیطی خاص داشته باشند تا از خرابی و آسیبهای فیزیکی به سرورها جلوگیری شود. بنابراین رعایت امنیت فیزیکی اتاق سرور، از دمای استاندارد تا ایمنسازی درب ورود و خروج از اهمیت بالایی برخوردار است.
چک لیست ایمنی برای افزایش امنیت اتاق سرور
امنیت اتاق سرور، بهمنظور محافظت از سرور، اطلاعات و تجهیزات جانبی آن در برابر مشکلات جدی، باید در اولویت قرار گیرد. به همین خاطر بیشتر کسبوکارها در هنگام راهاندازی اتاق سرور یک چک لیست امنیتی براساس استاندارد TIA-042 تهیه میکنند.
با اینکه احتمال دارد هر کسبوکاری عملکردهای متفاوتی داشته باشد و اندازه اتاق سرور نیز متفاوت باشد، با اینحال الزامات امنیتی اتاق سرور برای همه یکسان است. بههمین خاطر رعایت نکات زیر راهی عالی برای طول عمر و افزایش امنیت اتاق سرور است:
- در صورت امکان اتاق سرور پنجره به ویژه به سمت بیرون ساختمان نداشته باشد. در صورت وجود پنجره باید آن را کاملاً بپوشانید و از قفل بودن آن مطمئن شوید.
- دیوارهای اتاق سرور به سمت بیرون ساختمان و محل گذر لولهی آب نباشد.
- اندازه اتاق سرور را براساس رشد پنجساله و با نرخ رشد 20 درصد در سال در نظر بگیرید.
- بهطورکلی دمای اتاق سرور باید بین 20 تا 24 درجه سانتیگراد و داخل قفسهها نباید بیشتر از 23 درجه سانتیگراد باشد.
- اتاق سرور باید مجهز به سیستم اعلام حریق، تشخیص رطوبت و کسپول آتشنشانی باشد.
- ایمنی در اتاق سرور؛ محدود کردن سطح دسترسی
قدم بعدی در سیستم امنیت اتاق سرور، مطمئن بودن از نفوذ افراد ناشناس است. برای جلوگیری از هرگونه نفوذ باید مطمئن باشید که دربها همیشه قفل هستند. دوربینهای امنیتی مجهز به آلارم در اتاق سرور نصب باشد.
اگرچه با نظارت مستمر ویدئویی و زنگ هشدار میتوانید بهطور دقیق هرگونه رفت و آمد را کنترل کنید، اما هرگز نباید داشتن درب امنیتی اتاق سرور را فراموش کنید. بسیاری از شرکتهای بزرگ علاوه بر مجهز بودن درب ورود به انواع قفل، رکها را نیز مجهز به قفل رمزی یا اثر انگشتی میکنند. همچنین بسیار مهم است که سطح دسترسی کارکنان به اتاق سرور محدود شود و کارکنان مجاز دارای مجوز امنیتی باشند.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.