امروزه اغلب درب های ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و…. به سمت اتوماتیک شدن قدم برداشته اند. جک ریلی پارکینگ، تجهیزی می باشد که از طریق آن میتوان اقدام به اتوماتیک نمودن درب های اتوماتیک کرد.نحوه حرکت درب های مجهز به جک ریلی، به صورت کشویی بوده و لنگه ها در جهت عمودی یا افقی جابجا می شوند. به همین دلیل به جک ریلی، جک کشویی نیز گفته می شود
جک ریلی پارکینگ مانند درب های اتوماتیک پارکینگی می باشد که بدنه تمام فلزی داشته و از طریق ریموت، میتوان از راه دور آن را کنترل کرد.این نوع درب بر اساس عرض ورودی، دارای طرح های مختلف و در ابعاد و اندازه های گوناگون می باشد. استفاده از جک ریلی پارکینگ، به دلیل این که تردد را آسان کرده و ورود و خروج افراد و خودروها را بهتر مدیریت می کند، بسیار گسترش یافته است.در ادامه به قابلیت های جک ریلی پارکینگ، خواهیم پرداخت.
●جک هیدرولیک: این نوع جک در درب های سنگین و اماکن پرتردد کاربرد دارد. جک هیدرولیک، در مقایسه با سایر جک ها از امنیت قابل توجه و استهلاک کمتری برخوردار است.جک هیدرولیک در واقع دستگاهی استوانه ای شکل است که با وارد کردن فشار بر روغن تراکم ناپذیر در داخل استوانه کوچک، فشار به استوانه بزرگتر منتقل شده و سبب حرکت جسم خارجی می شود.پس در جک های هیدرولیک، کار تبدیل انرژی هیدرولیک به انرژی مکانیک صورت می گیرد.
●جک الکترومکانیک: انرژی این جک را موتور برقی کوچکی تامین کرده و داخل جک قرار داده می شود. نیروی موتور برقی از جک به گیربکس منتقل شده و باعث حرکت درب ها می شود. همچنین جک الکترومکانیک، برای درب های کوچک و ساده مناسب است.کارکرد جک الکترومکانیک به وسیله چرخ دنده و گیربکس بوده و از طریق نیروهای الکتریکی و مکانیکی کار می کند.
●جک پنوماتیک: این نوع جک با استفاده از نیروی باد، درب را باز و بسته می کند. البته امروزه به دلیل سر و صدای زیاد و زحماتی که این نوع درب اتوماتیک دارند، استفاده از آن کاهش یافته است.
قطعات به کار رفته در جک پارکینگ:
●سیم پیچ: این بخش، جزء ثابت موتور جک است که از چند لایه فلزی به شکل استوانه تشکیل یافته است. در درون ورقه های فلزی، شیارهایی وجود دارد که در داخل هر کدام، سیم پیچ هایی وجود دارند. این بخش با تولید میدان مغناطیسی، پشتیبانی الکترومکانیکی موتور را بر عهده دارد.
●مرکز کنترل: این قسمت، وظیفه صادر کردن فرمان های باز و بسته کردن درب پارکینگ را برعهده دارند. از این روبه این قسمت، مغز جک پارکینگی گفته می شود.
●چراغ چشمک زن: بر اساس نوع فرمان صادر شده از مرکز کنترل، علامتی متناسب با آن را نشان می دهد.
●چشمی: در درون چشمی، تکنولوژی مادون قرمز به کار رفته و با استفاده از اشعه مادون قرمز، وجود جسم خارجی بین لنگه های درب را تشخیص می دهد. درنتیجه از بسته شدن ناهنگام درب و ورود آسیب به خودرو و اشخاص، جلوگیری می کند.
●ریموت کنترل: از طریق این وسیله، میتوان باز و بسته کردن درب از راه دور را کنترل نمود. ریموت کنترل دارای انواع مختلفی می باشد که هر یک، ویژگی های مختص به خود را دارند.
ویژگی های جک ریلی پارکینگ:
●جک ریلی پارکینگ باید در برابر نم، رطوبت، گرد و غبار و افزایش دما، مقاومت مطلوبی داشته باشد. زیرا در محیط های روباز استفاده می شود. پس علاوه بر مقاومت بدنه درب، باید سایر قطعات آن نیز دارای مقاومت باشند.
●علاوه بر بدنه فلزی بر روی این درب ها، موتور یا جک نیز نصب شده و انرژی مورد نیاز جهت باز و بسته کردن درب را تامین می کند.
●جک ریلی پارکینگ دارای دو نوع تک لنگه و دو لنگه است. اگر عرض ورودی زیاد باشد، بهتر است از جک ریلی دو لنگه استفاده شود. زیرا کاربرد درب به صورت تک لنگه باعث افزایش وزن آن شده و فشار زیادی به موتور وارد خواهد شد.
●درب های معمولی کشویی با نصب موتور و متعلقات، قابلیت تبدیل به درب اتوماتیک را دارند.
●بر اساس وزن درب، میتوان موتور و جک های مختلفی را انتخاب و نصب کرد.
مزایای جک ریلی پارکینگ چیست؟
نصب جک ریلی بر روی درب های ورودی، دارای مزایای متعددی می باشد. برخی از این مزایا، به شرح ذیل است:
●فضای کمی را اشغال می کند.
●هنگام حرکت لنگه های درب، اصطکاک کمی دارد.
●به وسیله سنسورهای تعبیه شده در چهارچوب درب، از برخورد با موانع موجود در سر راه پیشگیری می کند.
●مجهز به فلاشر می باشد که هشداری برای افراد نزدیک درب است.
●در میزان باز و بستن لنگه های درب، محدودیتی ندارد.
●در زمان حرکت لنگه ها، صدای کمی داشته یا بی صدا است.
●دارای خلاص کن دستی می باشد و در زمان نبود برق، مشکلی برای تردد ساکنین ایجاد نمی کند.
جک ریلی پارکینگ چه قابلیت هایی دارد؟
جک ریلی پارکینگ دارای قابلیت های مختلفی می باشد که از مهمترین آنها، میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
●اکثر این درب ها مجهز به سیستم تشخیص مانع می باشند و از برخورد درب با موانع، جلوگیری می کنند.
●موتور و جک برقی به کار برده شده در درب پارکینگ، قابلیت ترمز گیری دارند. ترمزگیری سبب کاهش سرعت حرکت لنگه متحرک در انتهای مسیر شده و از برخورد شدید با صدای بلند درب در زمان بسته شدن، جلوگیری می کند.
●جک ریلی قابلیت استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف را داشته و عملکرد روان و بی صدایی دارد. پس از آن میتوان در مناطق سرد و گرم و شهرهای جنوبی کشور، استفاده نمود.
کاربردهای جک ریلی پارکینگ:
●در مکان هایی که نیازمند باز شدن درب های سنگین به صورت ریلی می باشند، کاربرد دارد.
●در محیط هایی که فضای کمی داشته و نمیتوان درب را به صورت بازویی باز و بسته کرد، مناسب می باشد.
●مناسب در مکان هایی می باشد که در اطراف درب به سمت راست یا چپ، فضای کافی جهت جابجایی درب وجود دارد.
برای افزایش عملکرد جک های ریلی، چه اقداماتی لازم است؟
_در فصول گرم سال از سایبان برای چشمی درب، استفاده کنید.
_در فصول سرد سال، اطراف موتور الکتریکی را با پشم شیشه بپوشانید. این عمل مانع از یخ زدگی آن می شود.
_در زمستان تمامی بخش های درب ریلی مانند ریل، غلتک، جک و فنر را روغن کاری کنید.
_در بازه های زمانی مشخص، چشمی درب را تمیز کنید.
_باتری های ریموت کنترل را در فواصل زمانی مشخص، تعویض نمایید.
_اگر لنگه های درب در زمان باز و بسته شدن، صدای ناهنجاری تولید می کنند، نسبت به تراز نمودن آنها اقدام کنید.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.