آموزش کار با دریل برای افراد مبتدی

آموزش کار با دریل برای افراد مبتدی

آموزش کار با دریل برای افراد مبتدی 

اگر برای اولین بار قصد دارید با استفاده از دریل برقی یا شارژی، سوراخی در یک سطح استفاده کنید و نحوه کار با آن را نمی دانید، در این مقاله از آقای قفل با ما همراه باشید تا بتوانید بدون نگرانی با دریل کار کنید. ریل-قفل-سیلندر-راهبند
اگر به دنبال نحوه کار با دریل هستید حتما دریل خانگی یا صنعتی مناسب خود را خریداری کرده اید. اما اگر همچنان در این مرحله هستید بهتر است مقاله بهترین دریل خانگی را مطالعه کنید تا بتوانید با شناخت کامل تری دست به خرید دریل بزنید.
در مقاله شناخت اجزاء دریل مهم ترین قسمت های دریل یعنی، موتور، سه نظام و مته را به شما معرفی کردیم. شما هنگام کار با دریل با برخی از این اجزاء از جمله سه نظام و مته ارتباط مستقیم دارید و با برخی دیگر مانند موتور به صورت غیر مستقیم در ارتباط هستید.

 


مراحل کار با دریل

 مرحله اول : آمادگی قبل از شروع کار

قبل از اینکه دریل را در دست بگیرید و کار با دریل را شروع کنید، لازم است احتیاط های لازم برای شروع کار با دریل را در نظر بگیرید.
پوشیدن لباس کار مناسب نه تنها برای کار با دریل، بلکه برای هر کاری که با ابزارهای برقی انجام می دهید لازم و ضروری است. اگر لباس کار ندارید، برای احتیاط لباس های گشاد نپوشید.
استفاده از عینک و محافظ گوش برای پیشگیری از آسیب به چشم و گوش توصیه می شود. مخصوصا اگر هر روز باید با دریل کار کنید، لباس کار، عینک و محافظ گوش را حتما تهیه کنید.
اگر از طلا و انواع رساناهای دیگر به طور معمول استفاده می کنید، بهتر است برای کار با دریل و سایر ابزارهای برقی از آن ها استفاده نکنید.ریل-قفل-سیلندر-راهبند

 

برای مشاهده و اطلاع از لیست قیمت دریل ها در فروشگاه آقای قفل اینجا کلیک کنید.

مرحله دوم : انتخاب مته مناسب

ریل-قفل-سیلندر-راهبند
همانطور که میدانید انواع مته با کارایی متفاوتی وجود دارد که شما متناسب با سطحی که قرار است حفره ای در آن ایجاد کنید باید بهترین نوع مته را انتخاب کنید.
در انتخاب مته، جنس سطح و طول سوراخی که قرار است ایجاد شود اهمیت دارد.

 

مرحله سوم : قرار دادن مته داخل سه نظام

برای قرار دادن مته باید سه نظام را در خلاف جهت ساعت بچرخانید تا دندانه های آن باز شود. حال باید مته را داخل سه نظام قرار داده و سه نظام را بچرخانید تا مته درون آن محکم قرار گیرد. برای محکم کردن سه نظام دستی، از آچار مخصوص آن استفاده کنید تا مطمئن شوید که مته و سه نظام کاملا محکم شده اند. سه نظام های خودکار این کار را بدون آچار انجام می دهند.
بعد از قرار دادن مته، حتما آچار را از سه نظام جدا کنید.

                                         

 

مرحله چهارم : آماده کردن سطح کار

  • اطمینان از ثابت بودن سطحی که با دریل کار میکنید مهمترین ضرورت است. اگر بر روی دیوار کار می کنید نگرانی از بایت ثابت بودن سطح ندارید، اما اگر بر روی تکه ای چوب کار می کنید لازم است آن را با گیره ثابت نگه دارید و به این ترتیب با دو دست می توانید از دریل استفاده کرده و کنترل بیشتری بر روی دریل داشته باشید.
  • باید اطمینان کنید که سطح شما برای فرو رفتن مته در آن مشکلی ندارد. مثلا از بابت دیوار اطمینان حاصل کنید که محل دریل کاری سیم کشی برق نداشته باشد و اینکه با ضربه زدن به دیوار اطمینان پیدا کنید که پشت دیوار ستون فلزی نباشد.
  • پس از این اطمینان لازم است در سطح فرورفتگی ایجاد کنید.برای مثال اگر سطح شما چوبی است،  نقطه ای که قرار است با مته سوراخ شود را علامت زده و با میخ ضربه ای به آن وارد کنید.
  • استفاده از یک نوار چسب در محل سوراخ می تواند از لب پر شدن سطح جلوگیری کند.

 

مرحله پنجم : روشن کردن دریل و ایجاد سوراخ

  • برای جابه جایی دریل از سیم آن استفاده نکنید.
  • قبل از اتصال به برق از خاموش بودن دریل مطمئن شوید و دست خود را از روی کلید آن بردارید.
  • دریل را به صورتی در دستان خود قرار دهید که کاملا عمود بر سطح مورد نظرتان باشد.
  • برای ایجاد سوراخ به اندازه کافی فشار وارد کنید. اگر فشار شما کم باشد دریل در دستان شما شرع به لغزیدن می کند. همچنین اگر فشار زیادی به دستگاه وارد کنید، باعث خرابی دستگاه و افت دور موتور آن می شوید و همچنین چرخش مته را دچار اشکال می کند
  • در ابتدا سرعت دریل کم کنید و سپس در صورت نیاز سرعت آن را افزایش دهید. اما بطور کلی برای ایجاد سوراخ در سطوح چوبی سرعت زیاد و برای سطوح فلزی سرعت کم مناسب است.ریل-قفل-سیلندر-راهبند

 

  • هنگام کار با دریل مته بسیار داغ می شود و احتمال شکستن آن زیاد می شود. به همین دلیل اگر برای طولانی مدت با دریل کار می کنید، باید مته آن را در آب خنکی قرار داده تا خنک شده و از شکستن آن جلوگیری شود.
  • اگر هنگام کار با دریل متوجه شدید در سوراخ پیشروی ندارد، با اعمال فشار سعی در جلو راندن مته نداشته باشید و اینکار فشار بسیاری به دریل وارد می کند. مته را از سوراخ خارج کنید تا براده های برش خورده از سوراخ خارج شود و پس از آن دوباره به دریل کاری ادامه دهید.
  •  در هنگام دریل کاری برای اینکه سوراخ را بزرگ تر نمایید هیچگاه دریل را به راست و چپ و یا حالت دورانی حرکت ندهید تا سه نظام و گیربکس دریل در امان بماند.
  • اگر دیوار را دریل کاری می کنید، تمام طول مته را داخل سوراخ دیوار نکنید تا سه نظام با دیوار برخورد نداشته و باعث آسیب به سه نظام نشود.

فروشگاه اینترنتی آی قفل

 

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.