آموزش نصب دستگیره درب ضد سرقت

آموزش نصب دستگیره درب ضد سرقت

آموزش نصب دستگیره درب ضد سرقت

ایجاد حس امنیت در خانه نیازی به هزینه های زیاد و خرید وسایل گوناگون ندارد، بلکه در واقع می تواند به سادگی تغییر دستگیره درب ها  باشد.

قاعدتاً همه شما بارها نام قفل درب سرقت را شنیده‌اید و از کاربردهای آن باخبر هستید. اما چیزی که شاید تا حدودی مجهول به نظر برسد، تفاوت مدل‌های مختلف آن است.

از همین رو در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با انواع قفل مخصوص این درب‌ها آشنا کنیم و به آموزش گام‌به‌گام نصب دستگیره درب ضد سرقت بپردازیم.

 درب ضد سرقت

درب‌های ضدسرقت محصولاتی هستند که برخلاف درب‌های معمولی از چندلایه مختلف ساخته می‌شوند. این مدل درب‌ها عموماً بدنه‌ای مقاوم و محکم دارند که به‌راحتی در برابر ضربه و فشار آسیب نمی‌بینند.

همین عامل سبب می‌شود تا این درب‌ها به‌عنوان محصولاتی محبوب شناخته شوند و استفاده از آنها روزبه‌روز افزایش یابد.

قبل از خرید دستگیره درب ضد سرقت ممکن است فروشنده از شما بپرسد که از چه نوع درب ضد سرقتی استفاده می کنید. دانستن نوع مدل درب ضد سرقت به شما برای انتخاب قفل و دستگیره مناسب کمک می کند چراکه هر کدام از درب های ضد سرقت، قفل ها و دستگیره های مخصوص به خود را دارند و طبیعتاً طریقه نصب های متفاوتی نیز باهم خواهند داشت.

قفل‌هایی که بر روی این مدل درب نصب می‌گردد، به‌عنوان دستگیره‌های ضدسرقت شناخته می‌شوند که در ادامه با مدل‌های مختلف آن آشنا می‌شوید.

دستگیره ضدسرقت مکانیکی

مدل‌های مکانیکی جزو دستگیره‌هایی است که همه ما بارها با آن مواجه شده‌ایم. این قفل‌ها از هر دو طرف دارای اهرم یا دستگیره‌ای هستند که می‌توان به کمک آن درب را باز و بسته کرد.

بر روی بدنه و قسمت پایینی دستگیره نیز حفره قفل قرار گرفته که با استفاده از کلید مکانیکی عملیات قفل‌شدن را انجام می‌دهد.

طبق توضیحات کاملاً مشخص است که این مدل دستگیره‌ها بیشتر برای محیط‌های داخلی ساختمان کاربرد دارد. زیرا از هر دو طرف می‌شود وارد شد، اما می‌توان این دسترسی را به کمک کلید کردن قفل، محدود کرد.

دستگیره ضدسرقت توپی

قفل‌های توپی که از مدل‌های قدیمی به شمار می‌روند نیز یکی دیگر از انواع دستگیره ضدسرقت هستند. این دستگیره‌ها معمولاً به شکل یک توپ نسبتاً بزرگ بر روی درب نصب می‌شوند که در مرکز آنها نیز فضایی برای حفره قفل قرارگرفته است.

این توپک‌ها عملکردی مشابه با اهرم دستگیره را هم دارند، به این صورت که با چرخاندن آنها می‌توان فرایند حرکت مغزی و باز کردن درب را انجام داد.

دستگیره ضدسرقت توپی نسبت به سایر دستگیره‌ها عملکرد ضعیف‌تری دارد و بیشتر مناسب فضاهای داخلی مثل درب اتاق‌ها است.

قفل و دستگیره‌های الکترونیکی

دستگیره‌های الکترونیکی به‌عنوان یکی از جدیدترین مدل‌های موجود در بازار به شمار می‌رود. این دستگیره‌ها به دلیل عملکرد، روش دسترسی و امنیت فوق‌العاده بالا در سال‌های اخیر بسیار محبوب و پرطرف‌دار شده‌اند.

تکنولوژی ساخت این دستگیره‌ها الکترومکانیک است، یعنی برای فعالیت به طور هم‌زمان از دو فرایند الکترونیکی و مکانیکی استفاده می‌کنند.

دستگیره‌های دیجیتال برای باز شدن نیاز به کلید مکانیکی ندارند و از روش‌های دسترسی دیجیتال مانند اثر انگشت، رمز، کارت مغناطیسی و…بهره می‌برند.

به‌عنوان‌مثال، در دستگیره رمزی درب ورودی روش کار به این صورت است که برای باز کردن درب ابتدا باید رمز یا پین کد خود را وارد کنید.

مراحل و نحوه نصب دستگیره درب ضد سرقت

نحوه بستن دستگیره درب سرقت به راحتی و با انجام مراحل زیر صورت می گیرد:

  • مرحله اول: جداکردن دستگیره قدیمی از درب

اگر درب ضدسرقت خود را به‌تازگی خریداری کرده‌اید و هنوز دستگیره مناسبی بر روی آن نصب نشده، به این مرحله نیاز نخواهید داشت.

اما اگر قبلاً نوع دیگری از قفل یا دستگیره بر روی درب شما نصب بوده، در ابتدا باید آن را از درب جدا کنید.

برای این کار به‌دقت تمامی پیچ‌ها را بازکرده تا دستگیره‌ها آزاد شوند. پس از جداکردن قالب قفل، با استفاده از پیچ‌گوشتی یا سایر ابزار، بخش داخلی و مغزی را نیز از درون درب خارج کنید.

  • مرحله دوم: آماده‌سازی قطعات

دستگیره‌های ضدسرقت از چند قسمت مختلف تشکیل شده‌اند که شامل سیلندر، مغزی، اهرم یا دستگیره و… می‌شود.

قبل از هر کاری باتوجه‌به نوع قفل، تمام قطعات و پیچ‌های مربوطه را آماده کنید و به ترتیب بچینید.

  • مرحله سوم: جای‌گذاری سیلندر یا مغزی

مهم‌ترین بخش هر نوع قفل یا دستگیره‌ای، سیلندر داخلی آن است. این قسمت در جداره داخلی درب جای می‌گیرد و سپس قاب‌ها به آن متصل می‌شوند.

باتوجه‌به قیمت قفل الکترونیکی و نوع عملکرد آن، طبیعی است که بخش داخلی این قفل‌ها متفاوت‌تر از سیلندرهای معمولی باشد.

قفل‌های معمولی تنها به یک مغزی خلاصه می‌شود و جای‌گذاری آن به‌سادگی انجام می‌شود، اما در قرارگیری سیلندر دستگیره‌های دیجیتالی باید حواستان به کابل اتصال و شافت هم باشد که به‌خوبی نصب شوند.

  • مرحله چهارم: متصل‌کردن قاب یا بدنه

پس از قراردادن سیلندر قفل و چک‌کردن اتصالات، حال نوبت به اتصال قاب دستگیره می‌رسد. این کار به کمک سوراخ‌های تعبیه شده بر روی بدنه و پیچ‌های مخصوص انجام می‌گیرد.

البته در دستگیره‌های الکترونیکی باید حواستان باشد که قبل از نصب کامل بدنه، حتماً از روشن‌شدن قفل مطمئن شوید. عموماً پس از اتصال کابل و منبع تغذیه به قاب، صفحه‌نمایش روشن شده یا صدای خاصی را از خود ایجاد می‌کند.

درصورتی‌که با چنین مواردی مواجه شدید، می‌توانید پیچ‌ها را سفت کرده و مرحله اتصال را به اتمام برسانید.

  • مرحله پنجم: راه‌اندازی قفل

با طی‌کردن مراحل قبل، کار شما با دستگیره‌های مکانیکی به پایان می‌رسد و آماده استفاده هستند. اما قفل‌های الکترونیکی متفاوت‌اند و برای آغاز فعالیت خود به مرحله راه‌اندازی نیاز دارند. در این مرحله باید اطلاعات موردنیاز برای روش دسترسی را در دستگیره انجام دهید.

به‌عنوان‌مثال اگر از دستگیره رمزی استفاده کرده باشید، در این بخش می‌بایست تنظیمات مربوط به ثبت رمز را در قفل انجام دهید.

به این صورت دستگیره توانایی شناسایی رمز شما را خواهد داشت و در صورت نیاز فرایند باز شدن را انجام می‌دهد. معمولاً بهتر است تنظیم رمز اولیه یا تغییر آن توسط افراد باتجربه انجام شود. اما کلیه مراحل در دفترچه راهنما نیز شرح داده شده است که می‌توان برای انجام تنظیمات از آن کمک گرفت.

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.