
خرید قفل|قفل مگنت و نحوه عملکرد آن
قفل مگنت از خاصیت مغناطیسی برای بستن درب استفاده می کند و کنترل دسترسی به کمک قفل مگنت کامل می شود. عملکرد قفل مگنت به قدرت مغناطیسی آن بستگی دارد.
قفل مگنت یا بهاصطلاح قفل مغناطیسی یک نوع قفل الکترونیکی است که از انرژی الکتریکی بهره برده و به کمک خصوصیات مغناطیسی و آهنربایی باعث بسته شدن درب میشود. یک قفل مگنت از یک بخش الکترومغناطیسی و یک ورق آرماتور تشکیل شده است. در این قفل خصوصیات آهنربایی به داخل درب باز میشود و در این صورت امکان دستکاری آنها وجود ندارد. اگر به قفلهای مگنتی توجه کرده باشید، بهاحتمالزیاد متوجه قفل مقابل برقی یا براکت قفل مگنت شدهاید که بهعنوان نقش مکمل عمل میکند.
قفل مگنت یکی از قفلهای با تکنولوژی جدید محسوب میشود که از قابلیتهای چشمگیری برخوردار است و همین موضوع آنها را از سایر قفلهای معمولی و دیجیتالی متمایز کرده است. این نوع قفلها قابلیت همخوانی و مطابقت با انواع سیستمهای کنترل دسترسی را دارد، مقاومت بالایی در برابر ضربه دارند، عملکرد آن به شکلی است که با قطع برق دچار مشکل نمیشوند، دسترسی به قسمتهای آن برای باز کردن درب مشکل است و سرعت عکسالعمل بالایی دارند.
در این مطلب برخی از خصوصیات قفل مگنت را بررسی خواهیم کرد و درنهایت مزایای استفاده از این قفلها را ذکر خواهیم کرد. پس با ما باشید.
* نحوه عملکرد قفل مگنت
قفل مگنت بر اساس علم الکترومغناطیسی عمل میکند. بر طبق اصول الکترومغناطیسی، هنگامیکه یک جریان الکتریکی توسط یک حلقه سیم یا یک منبع ایجاد میشود، منجر به تولید خصوصیات آهنربایی یا همان مغناطیسی میشود. این نیروی مغناطیسی از توان کافی برای نگهداشتن دو قطعه آهنی به هم را دارد و شکستن مقاومت آن به اعمال شار بسیار بالایی نیاز دارد.
عملکرد قفل مگنت نیز به همین صورت میباشد. بهطورکلی یک قفل مگنت از یک منبع تغذیه، قفل و زبانه آهنی و یک قفل مقابل برقی یا براکت قفل مگنت تشکیل شده است. منبع تغذیه وظیفه تأمین جریان الکتریکی قفل مگنت را بر عهده دارد. این منبع تغذیه میتواند بهصورت جریان متناوب و به کمک سیم باشد، یا اینکه یک باطری و جریان مستقیم این انرژی را تأمین کند. البته در برخی از قفلهای مگنت از هر دو منبع جریان استفاده میشود و باطری نقش پشتیبان را بر عهده دارد.
توجه داشته باشید که بیشتر قفلهای مگنت طوری ساخته میشوند که از منبع جریان DCمیتوانند استفاده کنند. بنابراین، هنگام استفاده از برق متناوب شهری بهعنوان منبع جریان، حتماً از یک مبدل استفاده کنید. در ضمن از عدم اتصال جریان به بدنه قفل مطمئن شوید که خطرات احتمالی آن کاهش یابد.
اما اصل بدنه قفل مگنت از آهن میباشد و خصوصیات آهنربایی آن به کمک یک سیمپیچ یا سلونوئید ایجاد میشود. در قسمت مقابل و در چهارچوب درب نیز یک قفل مقابل برقی قرار داده میشود. زمانی که جریان برقرار میشود، خصوصیات مغناطیسی در قفل مگنت ایجاد شده و در نتیجه قفل مقابل برقی را به خود جذب میکند و در این صورت مانع از باز شدن درب میشود. بخش دیگر قفلهای مگنتی، براکت قفل مگنت است که نقش نگهدارنده قفل را بر عهده دارد. این براکت باعث متصل ماندن قفل مگنت به بدنه دربهای چوبی و فلزی میشود.
قفلهای مگنت در انواع مختلفی ساخته میشوند که مدل و نوع آن تابع سلیقه مشتری و تولید شرکت سازنده است. بهعنوانمثال میتوان از قفل مگنت درب چوبی،قفل مگنت درب شیشه و قفل آهنربایی باریک بهعنوان قفلهای مگنت رایج اشاره کرد.
* مزایای قفل مگنت
قفلهای مگنت فاقد استوانه یا زبانه مشخص هستند و اگر هم از زبانه استفاده شود، به منظور پشتیبانی از قفل صورت میگیرد. بنابراین، با اعمال فشار مکانیکی باز نمیشوند. این قفلها امنیت بالایی دارند و به راحتی نمیتوان به آنها ورود کرد. در ضمن برخی از سارقین از حربه قطع برق برای سرقت استفاده میکنند، که قفل مگنت نسبت به این موضوع ایمن بوده و به کمک باطری جریان لازم را تأمین میکند.
از دیگر مزایای قفلهای مگنت میتوان به نصب آسان و عملکرد سریع آنها اشاره کرد. قفل مگنت سازوکار بسیار سادهای دارد و نصب آن به مهارت خاصی نیاز ندارد. درواقع این قفل از قبل بسته شده است و فقط با بستن چند پیچ ساده و وصل کردن آن به برق قفل فعال میشود. از طرف دیگر قفل مگنت با جریان الکتریکی فعال میشود و همین موضوع سرعت عمل آن را نسبت به قفلهای معمولی بیشتر میکند.
یکی از بزرگترین مزیتهای استفاده ازقفل مگنت این است که نمیتوان آن را مانند قفلهای معمولی یا استوانهای برداشت و یا دستکاری کرد. در این نوع از قفلهای مگنت از هیچ کلیدی استفاده نمیشود، و آنها را به یک سیستم امنیتی کنترل تردد الکتریکی متصل میکنند. همانطور که ذکر شد، سیستم قفل مگنت قابلیت اتصال به سیستمهای کنترل دسترسی مانند RFID را دارد و این قابلیت، موضوع استفاده از کلید را منتفی میکند.
بااینوجود کنترل قفل مگنت به کمک سیستمهای امنیتی انجام میشود. این سیستمهای امنیتی باعث میشود که باز کردن قفل فقط محدود به چند نفر خاص باشد و سایر افراد توان باز کردن آن را نداشته باشند. این قابلیت به کمک کارت تردد، علائم حیاتی، رمز ورود پیچیده و اسکن چهره انجام میشود.
* انواع قفل مگنت با توجه به کنترل آنها
بهطورکلی سیستم کلی قفل مگنت را میتوان به چهار شیوه اساسی کنترل کرد و عملکرد قفل نیز به این چهار شیوه متکی است. در نوع اول از قفلهای مگنت، از یک زنگ اعلان هشدار استفاده میشود و کلید درب در پشت آن قرار دارد. زمانی که شخصی قصد باز کردن درب را داشته باشد، ابتدا زنگ را زده و باید صبر کند که طرف مقابل درب را باز کند. این شیوه دارای سیستم پشتیبان برای خردسالان و سالمندان یا حادثه دیدگان است که به هنگام بروز حادثه امکان ورود به صاحبخانه را میدهد.
برخی دیگر از قفلهای مگنت به یک صفحهکلید وصل هستند که فرد میتواند رمز عبور خود را به کمک آن وارد کند. در این شیوه عملیات تأیید هویت به کمک ورود رمز عبور انجام میشود و زمانی که رمز وارد میشود، قفل فعال شده و درب باز میشود. اما دو شیوه بسیار پرکاربرد در کنترل دسترسی و در قفلهای مگنتی، استفاده از تکنولوژی RFIDاست که بهصورت اسکن کارت و اسکن علائم حیاتی انجام میشود. در این دو شیوه، دستگاه نصب شده قابلیت خواندن اطلاعات کارت و علائم حیاتی فرد مانند اثرانگشت را دارد و از این طریق عملیات تأیید هویت انجام میگیرد.
خرید قفل
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.