
تاریخچه –
در چین و مصر بیش از ۴۰۰۰ سال قبل از نوعی قفل چوبی استفاده میشد. در قرن پانزدهم میلادی، صنعت گران اروپایی قفلهای سادهای از فلز ساختند. اولین بار قفلهای طرح جدید را رابرت بارون و جوزف برامه در دههٔ ۱۷۸۰ میلادی در انگلستان ساختند.
در هزارهٔ دوم ق. م در مصر و بینالنهرین قفل کردن خزانهها و انبارهای گندم و پرستشگاهها متداول بودهاست. به نظرمیرسد که رومیها پارهای از این نوع قفل و کلیدها را از کشورهای مدیترانهای بدست آوردهاند. پارهای از قفلهای ایرانی همانند قفلهای مصری و یونانی است و برخی دیگر مانند قفلهای رومی میباشند. برخی به قفلهای چینی و هندی میماند و تعدادی هم مانند قفلهایی است که در اروپا از قرون وسطی تا انقلاب صنعتی بکاربرده میشد. قفلساز ایرانی یک کوره متوسط بادم فانوسی داردکه شکلهای مختلف قفل را به کمک آن تهیه میکند. لحیم کاری آن را در بوتههای گلی کوچک انجام میدهد.
خرید قفل _ خرید قفل _ خرید قفل _ خرید قفل _ خرید قفل _ خرید قفل _خرید قفل _ خرید قفل _ خرید قفل
قدیمیترین قفل
از ایام قدیم تا قرن ۱۸ میلادی، قدیمیترین شکل قفل، قفلی است که در ویرانههای خرساباد نزدیکی نینوا، پیدا شدهاست و حدود ۴ هزار سال قدمت دارد. این قفل چوبی است و چند میله چوبی قابل حرکت دارد که در سوراخهایی مناسب روی کلون میافتند و کلون را در وضعیت بسته نگه میدارند. کلید آن هم چوبی است و میلههایی دارد و میتوان آن را در شیاری در کلون داخل کرد. میلههای کلید، میلههای قابل حرکت قفل را به ارتفاع مناسب بالا میبرند و بیرون کشیدن کلون ممکن میشد. مصریان قدیم، این نوع قفل را میشناختند و نمونههایی از آن در ژاپن و نروژ نیز به دست آمدهاست. در حفرههای تپه چغازنبیل در استان ایلام، کلون و میلههایی سنگی پیدا شده که قدمت آن به قرن سیزدهم میلادی میرسد. رومیان، قفلها و کلیدهای فلزی را اختراع کردند و برای اولین بار از ضامنها برای ایمنی قفل استفاده کردند.
قفلسازان قرون وسطی
قفل سازان قرون وسطی، بخصوص در کشور آلمان، در ساختن قفلهای ظریف تبحر خاصی داشتند. کلیدها و قسمتهای متحرک قفل را بسیار پرکار و ضامنها را بسیار درهم و پیچیده میساختند؛ و ظاهر قفلها را به طور بسیار زیبایی تزئین میکردند. با این همه، توجه و نیاز فراوانی که در آن روزگاران پرآشوب به قفلهای مطمئن بود، در سازوکار قفلها چندان پیشرفتی حاصل نشد. درهم پیچیدگی ضامنها و پنهان کردن سوراخ کلید، تنها وسیله ایمنی بهشمار میرفت.

وبلاگ مفیدی بود ممنونم از راهنماییتون🙏🌹
تشکر
خوشحالیم از مفید بودن مطلب برای شما